Obama lot anti-israelsk resolusjon bli vedtatt i FNs sikkerhetsråd

I åtte år stanset Obama alle anti-israelske resolusjoner i FNs sikkerhetsråd. I kveld brøt han sine løfter til Israel, sviktet titalls millioner av sine pro-israelske velgere og trosset rådene til partikollegaer.
USAs president Barack Obama talte til FNs generalforsamling 20. september 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
USAs president Barack Obama talte til FNs generalforsamling 20. september 2016. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

FNs sikkerhetsråd har nettopp vedtatt en resolusjon som hevder alle israelske bosetninger på Vestbredden og i den østlige delen av Jerusalem har «ingen juridisk gyldighet og utgjør et klart brudd på folkeretten». Resolusjonen ble vedtatt med 14 stemmer for. Ingen stemte imot, USA avsto fra å stemme.

Resolusjonsteksten ble tidligere denne uken presentert for medlemmene av Sikkerhetsrådet av Egypt, men landet trakk forslaget før det kom til avstemning.

I dag ble det kjent at New Zealand, Senegal, Venezuela og Malaysia ville ta opp igjen den samme teksten og kreve en avstemning i FNs sikkerhetsråd.

Det er denne resolusjonen som nå har blitt vedtatt. Teksten kan du lese her.

USAs representant i sikkerhetsrådet, Samantha Power, har nettopp holdt tale etter avstemningen, og begrunnet hvorfor USA ikke la ned veto.

Hun la vekt på at teksten også inneholder krav til palestinerne om å stanse terror og vold mot israelere i tillegg til oppfordringer til og hylling av terror.

I Israel kommer det sterke reaksjoner på at Obama valgte å unnlate å nedlegge veto. Også i Obamas eget parti, Demokratene, har ledende politikere tatt avstand fra resolusjonen.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise