Trump i TV-intervju: “For tidlig å snakke om flytting av ambassaden”

I et ferskt TV-intervju toner USAs president Donald Trump ned ambassadedebatten.

I et intervju med TV-kanalen Fox sier Trump at det er for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade. (Foto: Skjermdump YouTube)
I et intervju med TV-kanalen Fox sier Trump at det er for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade. (Foto: Skjermdump YouTube)

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News sier USAs president, Donald Trump, at det er alt for tidlig å prate om flytting av USAs ambassade.

– Jeg har ikke lyst til å snakke om det ennå. Det er alt for tidlig, sier Trump på spørsmål om hvor han står i debatten rundt ambassadeflyttingen.

Under valgkampen var ikke Trump like nølende med å si at han vil flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Da han talte til Israels venner i USA på AIPAC-konferansen i mars i fjor var budskapet krystallklart:

– Vi vil flytte den amerikanske ambassaden til det jødiske folkets evige hovedstad, Jerusalem, sa Trump den gang. Også flere ganger senere i valgkampen har Trump sagt at han vil flytte ambassaden, men etter at han kom til makten har retorikken blitt dempet. Tidigere i uken sa Trumps pressesjef Sean Spicer “at ingen avgjørelse var tatt” i ambassadespørsmålet.

I intervjuet, som ble sendt torsdag kveld amerikansk tid, snakker Trump også om at forholdet mellom USA og Israel har blitt bedre etter at han inntok Det hvite hus.

– Forholdet er reparert. Det tok fem minutter. Det ble reparert med en gang jeg tok telefonen og pratet med Netanyahu, sier Trump.

Han får også spørsmål om Obamas overføring av 1,8 milliarder kroner til palestinerne, bare timer før han forlot Det hvite hus. Trump-administrasjonen skal ha ha stanset overføringen, men presidenten vil ikke utdype ytterligere.

– Vi får se hva som kommer til å skje. Jeg har ikke lyst til å prate om det, sier Trump.

Her kan du se hele intervjuet. Israel-delen starter etter 26 minutter og 20 sekunder:

Forrige artikkelIsrael vil ta imot hundre foreldreløse barn fra Syria
Neste artikkelNå kan du se TV2s dokumentarprogram Vårt lille land om norsk antisemittisme og hat mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.