To soldater drept på Vestbredden i helgen

Soldaten Tomar Haszan ble lurt inn på Vestbredden, kidnappet og drept på fredag. Soldaten Gabriel Kobi ble skutt i nakken og drept av en skarpskyter i Hebron søndag.
Tomer Hazan ble kidnappet og drept på fredag. (Foto: Tomer Hazan, Facebook.com)
Tomer Hazan ble kidnappet og drept på fredag. (Foto: Tomer Hazan, Facebook.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den 20 år gamle luftforsvarssersjanten Tomer Hazan ble drept på fredag i den palestinske byen Kalkilya på Vestbredden. Han ble lurt inn i landsbyen av den 42 år gamle palestinske innbyggeren Nidal Amar, som arbeider ulovlig på en israelsk restaurant i Hazans hjemby Bat Yam. Hazan arbeidet også deltid ved den samme restauranten.

Da Amar ble arrestert og avhørt innrømmet han å ha drept Hazan. Han tok israeleren med til et åpent område, hvor han drepte ham og kastet kroppen hans ned i en brønn, forklarer Times of Israel. I utgangspunktet planla Amar å bruke liket Hazan til å fremtvinge løslatelse av sin bror, som sitter fengslet i Israel for å ha vært involvert i et terrorangrep i 2003.

Tusenvis av israelere møtte opp, da Hazan ble gravlagt nær Bat Yam på søndag.

Soldat Gabriel Kobi ble drept av en skarpskyter i Hebron søndag. (Foto: Gabriel Kobi, Facebook.com)
Soldat Gabriel Kobi ble drept av en skarpskyter i Hebron søndag. (Foto: Gabriel Kobi, Facebook.com)

Samme dag ble en annen 20 år gammel IDF-soldat, som tjenestegjorde i Givati-brigaden, sersjant Gabriel Kobi, drept av en skarpskytter utenfor Patriarkenes grav i Hebron. Magen David Adom ble umiddelbart kalt til stedet da skuddene ble avfyrt, men Kobis liv stod ikke til å redde. Skadene han hadde fått i nakkeregionen var for store. På et sykehus i Jerusalem ble han erklært død, kort tid etter ankomst.

Skyteepisoder mellom IDF-soldater og lokale palestinere brøt ut etter hendelsen, som Fatahs Al-Aqsa-brigader har tatt på seg ansvaret for. Forsvaret har nå innført portforbud i Hebron, mens de leter etter den skyldige.

Lar jøder flytte inn i Hebron-hus

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: Wikimedia Commons)

Statsminister Benjamin Netanyahu har fordømt angrepene under en pressekonferanse søndag kveld. Han gav sin tillatelse til at jøder kan flytte inn i Hebron-bygningen Beit Hamachpela, som ligger rett i nærheten av Patriarkenes grav.

– De som forsøker å rykke oss opp med roten fra Hebron, våre forfedres by, vil kun oppnå det motsatte. Vi vil fortsette å bekjempe terror med én hånd og styrke bosetningene med den andre, forsikret Netanyahu.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Washington fordømte angrepene i en pressemelding.

– Slik vold og terror er uakseptabelt og undergraver tiltakene for å få etablert den positiv atmosfære som partene trenger, for å bevege seg framover i fredsforhandlingene, sa talskvinne for utenriksdepartementet Jen Psaki.

EUs utenriksminister Catherone Ashton har uttalt seg offentlig om hendelsene, som hun fordømmer. Ashton ber begge parter avstå fra vold og gjennomføre tiltak som undergraver fredsprosessen.

PAs utenriksminister Riyad al-Malki (Foto: Wikimedia Commons)
PAs utenriksminister Riyad al-Malki (Foto: Wikimedia Commons)

 

Lite støtte å få i PA
En som avstår fra å fordømme soldatdrapene er PAs utenriksminister Riyad Al-Malki, da han uttalte seg til det palestinske nyhetsbyrået Ma’an. Israel har ingen grunn til å trekke seg fra forhandlingene på bakgrunn av disse drapene, mener han.

– Dette utgjør ingen grunn til å lette på kravene i fredsprosessen, var hans kommentar.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise