Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bennett mener annektering er løsningen

Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett i partiet New Right sier det er uaktuelt å anerkjenne en palestinsk stat. (Foto: Bayit Yehudi)
Israels handelsminister Naftali Bennett mener fredsforhandlingene er feilslått, og tar til orde for at Israel bør annektere de få prosentene av Vestbredden hvor de største bosetningsblokkene ligger.

– Hvorfor skal vi fortsette å stange hodet mot veggen? Fredsforhandlingene har kommet til enden av veien, sier Bennett i et intervju med Ynetnews.com torsdag.

Bennett er leder for det nasjonalreligiøse partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem), og han uttaler seg nå svært kritisk om sin koalisjonspartner statsminister Benjamin Netanyahus støtte til opprettelsen av en palestinsk stat.

– Han har gjort en historisk og strategisk tabbe ved sine uttalelser om en palestinsk stat, og nå befinner vi oss i denne grøften, sier Bennett.

– Det er et overveldende flertall av Knesset-medlemmer og ministre som støtter annektering av bosetningsblokkene. Hold en folkeavstemning, så vil du få se resultatet, legger han til.

Bennett personlig og hans parti mener Israel på sikt bør annektere om lag 60 prosent av territoriet på Vestbredden, tilsvarende C-området hvor Israel beholdt full kontroll etter Oslo-avtalene på 1990-tallet.

Bennett sier at tiden er inne for å gjennomføre annekteringsplanen, nå som Abbas har valgt å ta ensidige skritt. Med det viser han til at de palestinske selvstyremyndighetene har valgt å gå alene mot FN ved å søke medlemskap i en rekke internasjonale organisasjoner i stedet for å overholde avtalen om å avstå fra dette i den ni måneder lange forhandlingsperioden som fortsatt pågår.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart