Frykt for kidnapping av tre tenåringer

Israelske sikkerhetsstyrker har satt i gang et storstilt søk etter tre jødiske bibelskoleelever i Hebron-området. Det er frykt for at tenåringene kan være kidnappet av terrorister.

Store israelske styrker leter etter tre 16-åringer som har vært savnet siden torsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: GPO)
Store israelske styrker leter etter tre 16-åringer som har vært savnet siden torsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: GPO)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

En palestinsk salafist terrorgruppe sier i kveld at de har kidnappet de tre israelske tenåringsguttene, melder den israelske tv-kanalen Kanal 10.

Forsvinningen av de tre ungdommene behandles med største grad av alvor av de israelske myndighetene. Statsminister Benjamin Netanyahu har innkalt sikkerhetsledelsen til møte, og han har snakket med familiemedlemmer av de tre guttene. Israelske kampstyrker i området har gått i høyeste beredskap, melder Ha’aretz.

De tre guttene, to 16-åringer og en 19-åring, har vært savnet siden torsdag kveld. Deres sist kjente posisjon skal ha vært ved et tursted i Gush Etzion-området, melder Jerusalem Post. Det er tegn som tyder på at noe kriminelt kan ha rammet guttene, blant annet at mobiltelefonene deres sluttet å gi signaler omtrent på samme tid.

En talsmann for den israelske regjeringen understreker at Israel holder de palestinske selvstyremyndighetene ansvarlig for hva som skjer med de tre guttene.

Guttene som er forsvunnet er studentre ved Makor Chaim yeshiva, en jødisk bibelskole.

I september ble IDF-soldaten Tomer Hazan kidnappet og drept av to palestinere som inviterte ham til Vestbredden.

 

Forrige artikkelAmerikanske senatorer ber Obama snu
Neste artikkelForedrag på MIFFs landsmøte: – Fredsprosessen vil aldri dø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -