Palestinsk kvinne arrestert med kniv onsdag

Kvinnen ble stanset ved en kontrollpost i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron.

Patriarkenes grav i Hebron. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)
Patriarkenes grav i Hebron. (Foto: Djampa, Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske grensepolitiet oppdaget under en rutinekontroll at en 23 år gammel palestinsk kvinne var i besittelse av en kniv, ifølge Times of Israel. Kvinnen er innbrakt til avhør.

Det jødiske hellige stedet Patriarkenes grav, som ligger like ved siden av den muslimske helligdommen Ibrahimi-moskeen, har vært åsted for en rekke knivangrep og forsøk på knivangrep siden terrorbølgen mot Israel eskalerte i september 2015. Mange av terrorangrepene i denne perioden er blitt begått i Hebron-området.

9. august ble en annen palestinsk kvinne arrestert ved den samme kontrollposten etter at hun truet sikkerhetspersonellet med kniv.

Også andre uroligheter har forekommet i Hebron-området den siste tiden. 16. august oppsto det voldelige opptøyer i forbindelse med at det israelske forsvaret aksjonerte mot den ulovlige våpenindustrien i området. 35 palestinere ble ifølge palestinske kilder skadet under opptøyene i flyktningleiren Al-Fawar. En 17 år gammel gutt døde senere av skadene.

Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet i palestinske angrep som har vært rettet mot israelere. Det er begått 157 knivangrep og forsøk på knivangrep, 101 skyteangrep og 46 bilangrep i denne perioden, ifølge det israelske utenriksdepartementet.

Her kan du lese hele MIFFs dekning av terrorkrigen mot Israel.

Forrige artikkelNoam Bedein i MIFF Vestfold: Å leve som nærmeste nabo til islamistiske terrorister i Gaza – trusselen fra raketter og tunneler
Neste artikkelSteinkasting og knivangrep langs hovedvei på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/