Palestineren Bassem Eid: – De israelske bosetningene gagner palestinerne

La Stavanger Aftenblad-leserinnlegget til Bassem Eid, MIFFs landsmøtetaler, gå viralt!

Bassem Eid på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017. (Foto: MIFF)
Bassem Eid på MIFFs Israelkonferanse i juni 2017. (Foto: MIFF)

Fredag 23. juni trykker Stavanger Aftenblad et debattinnlegg av den palestinske menneskerettighetsaktivisten Bassem Eid. Artikkelen er også publisert på nett. Tidligere i juni var Eid en av hovedtalerne på MIFFs Israelkonferanse på Gjøvik.

I Aftenbladet tar Eid avstand fra boikottbevegelsen mot Israel.

– BDS-bevegelsen og andre anti-Israel-aktivister bruker israelske bosetninger på Vestbredden for å demonisere Israel, men de ser ikke ut til å forstå at bosettingene gagner palestinerne slik situasjonen er på bakken i dag, skriver Eid.

Palestinernes viktigste problem er økonomi og korrupte ledere, mener palestineren. Bosetningene bidrar til å gi arbeidsplasser til et stort antall palestinere.

– Vi palestinere lider av mangel på lederskap og har ingen legitim ledelse. Både Hamas og Fatah er korrupte. Mahmoud Abbas ble valgt til president i 2005 for en fireårsperiode, men det har ikke vært avholdt valg siden. Selv om det internasjonale samfunnet fortsatt later som om Abbas er den legitime presidenten, tror verken Israel eller vi palestinere at han representerer oss. Han har ingen myndighet til å snakke med Israel om fred eller en permanent løsning. Det er heller ingen indikasjon på at Abbas ønsker en fredsløsning, skriver Eid.

Les og DEL hele innlegget i Aftenbladet.

La leserinnlegget i Aftenbladet bli avisens mest delte artikkel denne uken! La redaksjonen se at folk har stor interesse for slike saker. Fra Aftenbladet side, klikk del og oppmuntre dine venner til å gjøre det samme!

Se Bassem Eids foredrag på MIFF-konferansen 11. juni.

DEL
Forrige artikkelDe norske hender som sprer jødehat
Neste artikkelDe beste og viktigste foredragene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF.
Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet.
Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.