Victoriasjøen skal renses med israelsk hjelp

Israelsk kunnskap og teknologi skal forbedre livene til millioner av afrikanere i Uganda, Kenya og Tanzania som bor rundt Afrikas største innsjø.
Maritim telefonkiosk på Victoriasjøen. (Illustrasjonsfoto: abaporu, flickr.com)
Maritim telefonkiosk på Victoriasjøen. (Illustrasjonsfoto: abaporu, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israels viseutenriksminister Danny Ayalon signerte nylig en samarbeidsavtale i Kenya som har som hovedmål å rense og avsalte vannet i Victoriasjøen, noe som vil forbedre livene til rundt fem million afrikanere som bor rundt innsjøen. Prosjektet skal også gi afrikanerne tilgang til israelsk kunnskap om fiskeoppdrett. Tyskland er også involvert i utviklingsavtalen.

– Slike prosjekter viser den sanne og vakre siden av Israel, og styrker Israels bånd med det afrikanske kontinentet, sier Ayalon.

– Mens Iran forsøker å få fotfeste i Afrika med våpen, bomber og terror, bringer Israel fremgang til Afrika med humanitær bistand og bistand til landbruk. Dette er bare et eksempel på forskjellen mellom regimet til de fanatiske ayatollaene og det israelske demokratiet,  legger Ayalon til.

Gil Heskel, som er Israels ambassadør i Nairobi, ønsker å utvikle flere prosjekter. Han sier at Kenya har mottatt Victoria-prosjektet med “enorm takknemlighet”.

– Vi har siden fått mange forespørsler fra andre ledere av afrikanske stater om å utvide prosjektet til deres land også, sier Heskel.

Victoriasjøen er den største innsjøen i Afrika med et areal på 68 800 km². Det er også den nest største ferskvannssjø i verden, ifølge Wikipedia. Det finnes mer enn 3000 øyer i innsjøen. Overfiske, sterk befolkningsvekst med mer har vært med på å ødelegge ressursgrunnlaget i området.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise