Resten av jødene fra Etiopia til Israel

Innvandringen til Israel fra Etiopia er en av de store innvandringsbølgene. Over 120.000 jøder fra Etiopia setter preg på det israelske samfunnet. Innen mars 2014 skal de siste være kommet hjem.

En etiopisk jøde på mottakssenter i Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
En etiopisk jøde på mottakssenter i Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det har vært en viss tvil om hvor mange av disse jødene som oppfyller de religiøse kravene til å bli regnet som jøder. Den største tvilen gjelder dem som var jøder, men konverterte til kristendommen for å slippe billigere fra diskriminering og forfølgelse. Det har vært en del kompromisser med hensyn til hva som skal til for at man regnes for å være kommet tilbake til jødedommen. For når en jøde blir kristen, slutter man med det å være jøde etter jødisk tro.

Resten av jødene skal bringes til Israel innen mars 2014. De første 240 kommer mandag 29. oktober på et charterfly. Det blir starten på “Operasjon Duevinger”. (Sml. Jesaja 60, vers 8.)

Etiopierne venter i en flyktningleir i Gondar-provinsen. Noen har ventet i 10 år. Det skal gå fly til Israel hver måned. Opptil 600 av de nye innvandrerne skal bo i en studentby i Sør-Israel, ikke så langt fra Sderot. Senter har støtte fra Jewish Agency og innvandringsdepartementet.

Opprinnelig var statsminister Benjamin Netanyahu satt opp til å delta i en velkomst-seremoni for den nye gruppen. Men det ble visestatsminister Silvan Shalom som tok jobben, melder Jerusalem Post.

Forrige artikkelShelach inn i Yesh Atid
Neste artikkel“Kong Bibi” har vunnet nok et politisk slag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no