Israel spionerer på Iran via Eritrea

Både Iran og Israel kjemper begge om innflytelse i Eritrea, en av de mange "kamparenaene" hvor den skjulte krigen mellom de to fiende utspiller seg.
Øst-Afrika og Midtøsten (Foto: Google Maps)
Øst-Afrika og Midtøsten (Foto: Google Maps)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

– I bytte mot ressurser, trolig inkludert moderate pengesummer og våpen, har Eritrea utvist en villighet til å bli en base for de to maktfaktorene i Midtøsten. Som et resultat av det har Eritrea og Aden-bukta blitt et nytt åsted for rivaleriet mellom Iran og Israel. Deres engasjement i Eritrea er en forlengelse av deres rivalisering rundt Rødehavet, som angivelig skal ha ført til bombingen av våpenfabrikken Yarmouk i Sudan, hevder rådgivningsbyrået i strategiske saker, Stratfor Global Intelligence, i en rapport.

Via Eritrea skal Israel drive en svært “målrettet og presis” innsamling av etterretningsinformasjon, som inkluderer å overvåke Rødehavet og Irans aktiviteter i Øst-Afrika. Eritrea ønsker selv tette bånd til den jødiske staten, på grunn av båndene landet har til USA og muligheten for å sikre seg våpen, skriver Stratfor i rapporten.

Men på tross av dette er ikke Israel voldsomt begeistret over tanken på å utvide samarbeidet med Eritrea og dermed etterretningsaktiviteten der. Årsaken er de tette båndene Israel har til Etiopia, som vil kompliseres dersom Jerusalem knytter for tette bånd til en av etiopiernes hovedfiender i regionen. Det vil kunne gjøre det vanskeligere for israelerne å oppnå sine mål om å stanse våpensmuglingen fra Sudan.

– Eritreas beslutning om å etterkomme Israels og Irans ønsker, handler ikke om ideologi. Men det er en måte for en liten og utrygg nasjon å sikre sine økonomiske og sikkerhetsmessige interesser, heter det i rapporten.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise