Meldinger om mulig israelsk luftangrep i Sudan

Ifølge en arabisk nyhetskilde begikk utenlandske fly et luftangrep mot en militærbase i Sudan tirsdag kveld. Israel mistenkes for å ha stått bak angrepet.

Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)
Israelske luftstyrker mistenkes for å ha stått bak et angrep i Sudan tirsdag kveld. (Illustrasjonsfoto: Zachi Evenor / Flickr.com / CC)

Det London-baserte arabiske nyhetsnettstedet al-Araby al-Jadeed rapporterte onsdag morgen at utenlandske fly hadde angrepet en militærbase i nærheten av den sudanske byen Omdurman. De baserte saken på lokale vitner som sier at de så og hørte store eksplosjoner i nærheten av militærbasen utenfor byen. Vitnene sier at de tror flyene kom fra Israel, som tidligere skal ha utført lignende angrep for å ramme våpenlagre som var på vei til Hamas. Ubekreftede rapporter har antydet at det kan ha vært lagret raketter som var tiltenkt Hamas i militærbasen, skriver Times of Israel.

Sudanske styrker skal ha besvart angrepet med antiluftskyts. En sudansk talsmann sier til al-Araby al-Jadeed at eksplosjonene på stedet ”var et resultat av luftangrep fra en fremmed makt”. Senere sa imidlertid det sudanske militærets offisielle talsmann til arabiske Sky News at det ikke hadde forekommet noe luftangrep, men at det ble avfyrt antiluftskyts mot ”et objekt i bevegelse, som lignet på en missil eller et jetfly”. Den Hizbollah-vennlige tv-kanalen Al-Mayadeen meldte imidlertid at den sudanske hæren sier de har skutt ned en israelsk drone, ifølge Ynetnews.com.

Det israelske forsvaret har ikke villet kommentere saken, ifølge Army Radio.

I juli 2014 fortalte medierapporter at israelske fly angrep et våpenlager i det samme området for å stanse en forsendelse på vei til Hamas. Medierapporter har også gitt Israel ansvaret for et lignende angrep i oktober 2012 og tre angrep i mars 2009.

Forrige artikkel– Jeg ble sjokkert over brutaliteten
Neste artikkelCamerons sterke bånd til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/