Sender seks tonn mat til Sør-Sudan

Israels ambassadør til Sør-Sudan, Hanan Goder, med lokale myndigheter og humanitære organisasjoner. (Foto: Den israelske ambassaden i Sør-Sudan)
Israels ambassadør til Sør-Sudan, Hanan Goder, med lokale myndigheter og humanitære organisasjoner. (Foto: Ambassaden i Sør-Sudan)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel har sendt seks tonn med mat til beboere i et tørkerammet område i Sør-Sudan. Det opplyser det israelske utenriksdepartementet i en pressemelding. Nødhjelpen blir utdelt med hjelp av myndighetene i Sør-Sudan, representanter for israelske humanitære organisasjoner og Israels ambassade i det afrikanske landet.

Tørke har rammet den unge og krigsherjede nasjonen hardt. Hele to millioner mennesker står i fare for hungernød. I 2013 brøt det ut borgerkrig i den da to år gamle nasjonen, etter at president Salva Kiir anklaget sin tidligere nestleder Riek Machar for å ha planlagt et kupp, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Tusenvis er blitt drept og rundt fire millioner mennesker er blitt drevet på flukt som følge av borgerkrigen. Krigshandlingene har forverret den humanitære situasjonen ytterligere. Israel har hatt diplomatiske bånd til landet siden uavhengigheten i 2011.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Sudan er ikke det eneste afrikanske landet som opplever assistanse fra Israel. Den jødiske stat var også den første til å sende både nødhjelp og hjelpemannskap til Sierra Leone, da landet nylig opplevd flom og leirras. 500 døde og 600 er savnet.

– Afrikanske land skal vite at de kan stole på at Israel kommer med hjelp i tider med behov, sier Paul Hirschson, Israels utsending til Sierra Leone, til Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag