Israel frykter invasjon av gresshopper

Kraftig regnvær i Afrika kan føre til en sverm av vandregresshopper i Israel.
En sverm av gresshopper er på vandring. Myndighetene frykter de kan ende opp i Israel. (Foto: Sergio Boscaino)
En sverm av gresshopper er på vandring. Myndighetene frykter de kan ende opp i Israel. (Foto: Sergio Boscaino)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Landbruksdepartementet i Israel forbereder seg på ankomsten av en sverm av gresshopper, selv om sjansen for at de kommer er relativt lav.

Etter kraftig regnfall i det østlige Jemen og ved grensen mellom Sudan og Eritrea, er store svermer med gresshopper i bevegelse. De er på vei mot Saudi-Arabia, men kan også ende opp i Israel. Landbruksdepartementet er jevnlig i kontakt med FNs mat- og jordbruksorganisasjon, for å få løpende oppdatering på gresshoppenes bevegelser, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Departementet har også begynt å lagre sprøytemidler, som ikke utgjør en fare for mennesker, som kan tas i bruk hvis gresshoppene dukker opp.

Svermer med gresshopper utgjør ikke en fare for mennesker eller dyr, utenom å være plagsomme, men de er skadelig for landbruket.

I 2013 kom svermer av gresshopper inn i Israel fra Sinaihalvøya. De fleste ble stanset i Negevørkenen, men noen av dem nådde andre deler av Israel.

Slik så det ut forrige gang en sverm av gresshopper ankom Israel:

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise