Israel frykter invasjon av gresshopper

Kraftig regnvær i Afrika kan føre til en sverm av vandregresshopper i Israel.

En sverm av gresshopper er på vandring. Myndighetene frykter de kan ende opp i Israel. (Foto: Sergio Boscaino)
En sverm av gresshopper er på vandring. Myndighetene frykter de kan ende opp i Israel. (Foto: Sergio Boscaino)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Landbruksdepartementet i Israel forbereder seg på ankomsten av en sverm av gresshopper, selv om sjansen for at de kommer er relativt lav.

Etter kraftig regnfall i det østlige Jemen og ved grensen mellom Sudan og Eritrea, er store svermer med gresshopper i bevegelse. De er på vei mot Saudi-Arabia, men kan også ende opp i Israel. Landbruksdepartementet er jevnlig i kontakt med FNs mat- og jordbruksorganisasjon, for å få løpende oppdatering på gresshoppenes bevegelser, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Departementet har også begynt å lagre sprøytemidler, som ikke utgjør en fare for mennesker, som kan tas i bruk hvis gresshoppene dukker opp.

Svermer med gresshopper utgjør ikke en fare for mennesker eller dyr, utenom å være plagsomme, men de er skadelig for landbruket.

I 2013 kom svermer av gresshopper inn i Israel fra Sinaihalvøya. De fleste ble stanset i Negevørkenen, men noen av dem nådde andre deler av Israel.

Slik så det ut forrige gang en sverm av gresshopper ankom Israel:

Forrige artikkelNy rekord i antall deltakere fra utlandet i årets Tel Aviv maraton
Neste artikkelSnart får du billig overnatting i Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.