Med israelsk hjelp fikk Kongo sin første drive-in for koronatesting

– Vi er bare glade for å kunne dele kunnskapen, sier MDA-sjef.

En bil er på vei inn på Kongos første drive-in koronatest. Den er satt opp med israelske MDAs hjelp. (Foto: MDA)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den demokratiske republikken Kongo har fått sin først drive-in for testing av korona, etter å ha søkt om råd og ekspertise fra Magen David Adom, Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, ambulanser og lignende.

MDA har drevet drive-in teststasjoner i Israel helt siden koronaviruset først kom til landet. Disse drive-in testene, hvor man blir testet for korona mens man sitter i sin egen bil, har vært svært effektivt i å øke andelen som testes.

Denne suksessen gjorde at Kongos ærekonsul i Israel, Dan Gertler, ba MDA om råd og hjelp til å sette opp lignende fasiliteter i Kongo. Det ville MDA være med på og utviklet en dedikert programvare som skulle administrere Kongos drive-in anlegg, som offisielt åpnet i slutten av mai. I tillegg utviklet MDA et treningsprogram som inneholdt både videoer og skriftlige prosedyrer. Dette ble gitt videre til dem som skulle operere de kongolesiske fasilitetene.

– Den medisinske kunnskapen og teknologien til MDA, i tillegg til metodene vi utvikler, er blant de mest avanserte i verden. I lys av kampen mot koronaviruset har vi fått lang erfaring med å gjøre tusenvis av tester om dagen trygt og effektivt. Vi er glade for å kunne dele kunnskapen med andre verden over med mål om å redde menneskeliv, forteller MDA-sjef Eli Bin.

Kongos helseminister, Eteni Longondo, og direktør i helsedepartementet, Sylvain Yuma Ramazani, besøkte den kongolesiske drive-in teststasjonen. Der uttrykte de takknemlighet til Magen David Adom for samarbeidet.

Forrige artikkelNekter å ta imot store pengeoverføringer fra Israel
Neste artikkelFra 440.000 til 2200 turister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.