Malawi: Vil åpne ambassade i Jerusalem

– Vi vil etablere ambassade i Jerusalem i Israel, erklærte Malawis president Lazarus Chakwera lørdag 5. september.

Malawis president Lazarus Chakwera. (Foto: Facebook)

Fredag 4. september ble det klart at både Serbia og Kosovo har forpliktet seg til å etablere ambassader i Jerusalem. Dagen etter kom meldingen om at Malawi har lignende planer.

– Vi vil etablere nye ambassader i Lagos, Nigeria og Jerusalem, Israel. Jeg kommer til å gi flere detaljer i nær framtid, erklærte Lazarus Chakwera. Malawis president har doktorgrad i teologi og har i lang tid vært en åpen venn av den jødiske staten, skriver Times of Israel. Malawi har 21 millioner innbyggere, de fleste av dem tilhører ulike kristne trosretninger.

Dersom Chakwera oppfyller sitt løfte, vil Malawi bli det første afrikanske som etablerer ambassade i Jerusalem. Hittil er det bare USA og Guatemala som har fullt fungerende ambassader i Jerusalem. Flere land, som Brasil, Australia, Ungarn og Honduras, har handels-, forsvars- eller kulturrepresentasjon i Israels hovedstad.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise