Malawi: Vil åpne ambassade i Jerusalem

- Vi vil etablere ambassade i Jerusalem i Israel, erklærte Malawis president Lazarus Chakwera lørdag 5. september.
Malawis president Lazarus Chakwera. (Foto: Facebook)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Fredag 4. september ble det klart at både Serbia og Kosovo har forpliktet seg til å etablere ambassader i Jerusalem. Dagen etter kom meldingen om at Malawi har lignende planer.

– Vi vil etablere nye ambassader i Lagos, Nigeria og Jerusalem, Israel. Jeg kommer til å gi flere detaljer i nær framtid, erklærte Lazarus Chakwera. Malawis president har doktorgrad i teologi og har i lang tid vært en åpen venn av den jødiske staten, skriver Times of Israel. Malawi har 21 millioner innbyggere, de fleste av dem tilhører ulike kristne trosretninger.

Dersom Chakwera oppfyller sitt løfte, vil Malawi bli det første afrikanske som etablerer ambassade i Jerusalem. Hittil er det bare USA og Guatemala som har fullt fungerende ambassader i Jerusalem. Flere land, som Brasil, Australia, Ungarn og Honduras, har handels-, forsvars- eller kulturrepresentasjon i Israels hovedstad.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSerbia og Kosovo varsler ambassader i Jerusalem
Neste artikkelPasserte 1000 koronadødsfall
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise