Malawi: Vil åpne ambassade i Jerusalem

– Vi vil etablere ambassade i Jerusalem i Israel, erklærte Malawis president Lazarus Chakwera lørdag 5. september.

Malawis president Lazarus Chakwera. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag 4. september ble det klart at både Serbia og Kosovo har forpliktet seg til å etablere ambassader i Jerusalem. Dagen etter kom meldingen om at Malawi har lignende planer.

– Vi vil etablere nye ambassader i Lagos, Nigeria og Jerusalem, Israel. Jeg kommer til å gi flere detaljer i nær framtid, erklærte Lazarus Chakwera. Malawis president har doktorgrad i teologi og har i lang tid vært en åpen venn av den jødiske staten, skriver Times of Israel. Malawi har 21 millioner innbyggere, de fleste av dem tilhører ulike kristne trosretninger.

Dersom Chakwera oppfyller sitt løfte, vil Malawi bli det første afrikanske som etablerer ambassade i Jerusalem. Hittil er det bare USA og Guatemala som har fullt fungerende ambassader i Jerusalem. Flere land, som Brasil, Australia, Ungarn og Honduras, har handels-, forsvars- eller kulturrepresentasjon i Israels hovedstad.

Forrige artikkelSerbia og Kosovo varsler ambassader i Jerusalem
Neste artikkelPasserte 1000 koronadødsfall
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.