Mossad avverget flere angrep mot israelere i Afrika

Angrepene skulle være en hevn for attentatet mot atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh.
Mange israelere drar på safari til Tanzania og andre afrikanske land. Nå melder den israelske TV-kanalen Channel 12 at Iran hadde planer om å utføre et terrorangrep mot israelere på safari i Afrika. (Foto: Doron Horowitz/Flash90)

Den israelske etterretningstjenesten Mossad skal ha avverget flere iranske terrorangrep mot israelske mål i Afrika, ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12.

Flere personer skal ha blitt trent opp av den iranske elitestyrken Quds til angivelig å angripe israelske forretningsmenn eller turister i Senegal, Ghana og Tanzania. Det er populært for israelere å dra på safari i disse landene.

Nå er fem personer pågrepet i de tre afrikanske landene. Alle ble pågrepet av lokale myndigheter, etter tips fra «en vestlig etterretningsorganisasjon». Ifølge Channel 12 fikk de fem pågrepne opplæring og utstyr i Libanon, før de ble sendt tilbake til Afrika under dekke av å være religiøse studenter.

De fem skal ha fått i oppdrag å finne jødiske og israelske mål å angripe, men alle ble pågrepet før de rakk å utføre noen angrep mot målene sine.

Også i september kom det rapporter i israelske medier om et angivelig iransk attentat mot israelske forretningsmenn, den gang på Kypros. Totalt er seks personer siktet for å ha planlagt terrorangrep mot israelere på øya.

Iran ønsker å hevne attentatet mot Mohsen Fakhrizadeh, som var kjent som leder for det iranske atomvåpenprogrammet, i november 2020. Det iranske regimet mener det var Israel som stod bak attentatet mot atomforskeren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise