Forventer 250.000 nye immigranter de neste fem årene

Tror det blir en kraftig økning i den jødiske innvandringen til Israel.
President Reuven Rivlin besøkte en skole for jødiske innvandrere. Her sammen med Isaac Herzog, styreformann i The Jewish Agency, som driver skolen i Jerusalem. Det er ventet mange nye jødiske innvandrere de neste årene. (Foto: Mark Neyman)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

The Jewish Agency, en organisasjon som jobber for å tilrettelegge for jødisk innvandring til Israel (aliyah), anslår at en kvart million jøder vil immigrere til Israel i løpet av de neste fem årene. Anslaget baserer de på en kraftig økning i interessen for aliyah etter koronautbruddet, skriver Jerusalem Post.

Anslaget ble presentert for president Reuven Rivlin da han besøkte Ulpan Etzion, en skole som drives av The Jewish Agency hvor immigranter lærer hebraisk. På denne skolen går 500 olim, som man kaller jøder som har gjennomført aliyah.

Siden pandemien brøt ut har Jewish Agency og andre organisasjoner som er involvert i aliyah opplevd en massiv økning i antallet mennesker som tar kontakt for å forhøre seg om aliyah. Det har også vært en stor økning i antallet personer som starter søknadsprosessen.

50.000 nye innvandrere i året

Dette er trender som organisasjonen har tatt med seg i anslaget på 250.000 innvandrere de neste fem årene. I 2019, som var et relativt normalt år for aliyah, kom det 35.000 nye innvandre til Israel. Den forventede økningen er 15.000 ekstra i året.

Så skal det påpekes at det reelle antallet nye innvandrere har sunket betraktelig i løpet av 2020 sammenlignet med tidligere år, men det skyldes i stor grad stengte grenser og kansellerte kommersielle flyvninger til Israel.

The Jewish Agency sier de har fått rundt 90.000 telefonsamtaler i første halvdel av 2020 med spørsmål om aliyah, inkludert en økning på 31% fra vestlige land. I tillegg har rundt 25.000 startet prosessen med aliyah, med en økning på 91% fra vestlige land og en økning på hele 400% fra Nord-Amerika.

Innvandringen viktig for Israel

Styreleder Isaac Herzog i The Jewish Agency påpeker at selv ikke i de største krisene har den jødiske innvandringen til Israel stoppet opp.

– Bølgene av innvandring til Israel gjennom vår historie har gitt betydelige bidrag til Israels økonomi, kultur og samfunn, påpeker styrelederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av årets seks første måneder kom 10.330 nye jødiske innvandrere til Israel, sammenlignet med 19.943 i samme tidsrom i 2019. President Rivlin møtte noen av de nye innvandrerne på skolen Ulpan Etzion i Jerusalem. Han ønsket dem hjertelig velkommen til landet.

– Dere velger å gjennomføre aliyah til Israel i denne vanskelige tiden: i tiden med koronavirus. De utfordringene dere står overfor vil bli historier som dere vil fortelle til barn og barnebarn. Israel er ikke bare et annet land dere immigrerer til. Vi «drar opp» til Israel. Israel er hjemmet til det jødiske folk. Dere er ikke alene: dere er kommet hjem, sa Rivlin til immigrantene.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise