Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jødehat i Polen

Mens det før 2. verdenskrig var mer enn 3 millioner jøder i Polen, er tallet nå ca. 6.000, i en befolkning på 38,5 millioner. På grunn av flere runder med forfølgelser har resten av de ca. 300.000 som overlevde 2. verdenskrig funnet seg andre land å bo i.

 

Konstanty Gebert er jøde og redaktør av Midrasz, et jødisk månedsblad med ca. 10.000 lesere. Han skriver også i Gazeta Wyborcza. Sistnevnte avis er Polens største, og sjefsredaktøren og flere medarbeidere er jøder.

 

Ordet jøde blir fremdeles blir forbundet både med det som er galt og med det konservative aner som galt. Er man liberal og ikke rettroende i forhold til den katolske kirken, er man automatisk ansett som «jøde» uansett, sier Gebert til Jerusalem Report.

 

Gebert fikk tidligere hatpost, hvor han blir beskyldt for å stå bak djevelske sammensvergelser. Han får lignende post fremdeles. Forskjellen er at tidligere skrev antisemittene under med fullt navn og adresse. Nå er brevene anonyme. Det er ikke lenger stuerent å skrive slik.

 

Fremdeles er en uforholdsmessig stor del av salget til den «jødiske avisen» løssalg. Folk vil ikke abonnere og dermed risikere at noen skal finne deres navn på abonnementslisten. Og noen ganger kjøper folk avisa i utsalg hvor ingen kjenner dem av samme grunn.

 

Men også her er det framskritt. Tidligere ville ingen prester la seg intervjue av Gazeta Wyborcza, som de anså som satanisk, venstrevridd og anti-kristen. Nå lar de seg intervjue.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart