Antisemittisme i Polen

Rabbi Berel Wein skrev i sin spalte i Jerusalem Post 8.10.00: Jeg besøkte Warszawa for ikke lenge siden. Av flere titalls millioner mennesker som bor i Polen i dag er det bare omtrent 5.000 jøder igjen. Polen har løst sitt "jødeproblem". Likevel ble jeg utsatt for antisemittiske bemerkninger og gester på Warszawas gater.

Da jeg diskuterte denne foruroligende serie av hendelser med en av rabbinerne i Warszawa, sa han til meg: «De kan ikke tilgi oss!» Jeg sa til ham: «Tilgi oss for hva? For at tre og en halv million polske jøder er forsvunnet?» Han svarte: «Det er akkurat poenget. Det er praktisk talt ingen jøder igjen her, men alle de problemene som alltid har plaget Polen, er der fremdeles. Og de kan ikke tilgi oss at det ikke var vi som var grunnen til deres problemer!»

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelEtterretning
Neste artikkelIngen offentliggjøring, takk!
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise