Antisemittisme i Polen

Rabbi Berel Wein skrev i sin spalte i Jerusalem Post 8.10.00: Jeg besøkte Warszawa for ikke lenge siden. Av flere titalls millioner mennesker som bor i Polen i dag er det bare omtrent 5.000 jøder igjen. Polen har løst sitt “jødeproblem”. Likevel ble jeg utsatt for antisemittiske bemerkninger og gester på Warszawas gater.

Da jeg diskuterte denne foruroligende serie av hendelser med en av rabbinerne i Warszawa, sa han til meg: “De kan ikke tilgi oss!” Jeg sa til ham: “Tilgi oss for hva? For at tre og en halv million polske jøder er forsvunnet?” Han svarte: “Det er akkurat poenget. Det er praktisk talt ingen jøder igjen her, men alle de problemene som alltid har plaget Polen, er der fremdeles. Og de kan ikke tilgi oss at det ikke var vi som var grunnen til deres problemer!”

Forrige artikkelEtterretning
Neste artikkelIngen offentliggjøring, takk!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no