Anklager om ritualmord i den arabiske verden

10. oktober 2000 hadde den egyptiske avisen al-Ahram en artikkel under overskriften Jødisk matza er laget av arabisk blod. Den var skrevet av den egyptiske journalisten Adel Hamoodah. Matza er jødenes påskebrød, et slags kjekslignende brød som brukes i påsken.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

10. oktober 2000 hadde den egyptiske avisen al-Ahram en artikkel under overskriften Jødisk matza er laget av arabisk blod. Den var skrevet av den egyptiske journalisten Adel Hamoodah. Matza er jødenes påskebrød, et slags kjekslignende brød som brukes i påsken.

Artikkelen bygger på en anklage fra 1840, altså 160 år tidligere, i Damaskus. Der ble det jødiske samfunnet beskyldt for å ha myrdet en kristen prest og hans hjelper for å bruke blodet til å lage matzos. – Denne anklagen om ritualmord er framsatt en lang rekke ganger, og de fleste gangene har det ført til voldshandlinger mot og drap på jøder. Anklagen er naturligvis aldri bevist, og strir mot alt den jødiske religionen står for.

Nylig stevnet fransk rettsvesen redaktøren for den egyptiske avisen, Ibrahim Nafi, til avhør om artikkelen fordi den inneholder oppfordring til rasistisk vold mot jøder. Bakgrunnen var at 1.100 eksemplarer av den aktuelle avisen var solgt i Frankrike. Det er bestemt at avhørene skal holdes i Cairo av franske jurister.

Sterk reaksjon
I stedet for å beklage at slikt gammelt nonsens slipper ut, har redaktøren gått til motangrep, og han får støtte fra vide kretser i den arabiske verden. Den franske stevningen er “intellektuell terrorisme”, “et slag mot pressefriheten”, et “zionistisk angrep på den egyptiske pressen” og “en fornærmelse mot hele den arabiske pressen”.
På http://www.memri.org kan du finne hele rapporten. Der framgår det også at Nafi den 15. april 2002 benektet at Holocaust har funnet sted: “… den falske anklagen om nazistenes tilintetgjørelse, som viser seg å være en av de største løgnene på den internasjonale arenaen …”. (Inquiry and Analysis Series No. 107, 6. september 2002.)

“Israel stod bak World Trade Center”
Yossi Ben-Aharon, som omtaler rapporten i Jerusalem Post for 30. september 2002, skriver i sin kommentar at det ville være uklokt å ikke ta hensyn til det arabiske hatet slike artikler, og reaksjonene på dem, uttrykker. Det ville også være dumt å overse den historien som har vunnet meget stor tiltro i arabiske og muslimske land: Det var Israel som stod bak angrepet på World Trade Center den 9.11.2001! (Påstander om dette kommer også fram på nettsteder på norsk, tydeligvis framsatt av norsktalende muslimer.)

Ben-Aharon, som var generaldirektør ved statsministerens kontor i 1991, skriver til slutt: “Vi kan undertegne avtaler, til og med fredsavtaler, med arabiske regjeringer. Men vi må nå endelig innse at i vår del av verden betyr slike avtaler ikke at arabere flest godtar at Israel finnes og er berettiget. Det gjør de ikke i dag, ikke i morgen og ikke i overskuelig framtid. Dette er ikke en pessimistisk konklusjon. Det er den enkle sannheten.”


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelStatsbudsjettet
Neste artikkelKnallhard kritikk mot Arafat
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise