«Jødene styrer verden»

Mahathir Mohamad er grunnleggende anti-vestlig i sine holdninger.

Det fortelles at en mann satt på toget og leste en nazistisk avis. Mannen hadde kippa (jødisk kalott). Sidemannen undret seg og spurte hvordan det kunne ha seg at han, en jøde, leste en nazi-avis.

«Jo, det skal jeg fortelle,» sa jøden. «Tidligere leste jeg en jødisk avis. Der stod det at jødene blir forfulgt og diskriminert i mange land. I Israel er det terror. Jeg ble deprimert av å lese det. I denne avisen står det at jødene styrer verden, de eier alle bankene, har kontroll over alle medier og innsetter og avsetter regjeringer. Det er mye bedre nyheter her.»

Muslimsk konferanse
Det er typisk for antisemitter å tilskrive jødene en kolossal og samordnet makt. I den muslimske verden er det en etablert sannhet at jødene styrer verden. Det er ikke så ofte det sies rett ut ved anledninger som vestlige medier dekker. Men det skjedde i oktober i Malaysia. Mahathir Mohamad, som var i ferd med å trekke seg etter å ha styrt Malaysia siden 1981, tok bladet fra munnen på en konferanse hvor toppledere i muslimske land deltok, blant andre kronprins Abdullah av Saudi-Arabia, den afghanske presidenten Hamid Karzai, Pakistans president Pervez Musharraf og Indonesias president Megawati Sukarnoputri. Russlands president Vladimir Putin og president Gloria Macapagal Arroyo fra Filippinene var spesielt invitert på grunn av deres store, muslimske minoriteter. Mahathirs tale førte til stående applaus fra den ærede forsamlingen.

«Jødene styrer verden»
I sin tale sa Mahathir at verdens 1,3 milliarder muslimer står overfor 12 millioner jøder. Europeerne drepte riktignok 6 millioner jøder. Men i dag styrer jødene verden via stråmenn. De får andre til å kjempe og dø for seg. [Han tenkte kanskje på Afghanistan og særlig Irak, som mange muslimer oppfatter som «Israels krig».]

Mahathir spurte om det virkelig er slik at så mange muslimer ikke kommer noen vei med den vesle fienden. Han mente at jødene har overlevd pogromer i 2000 år fordi de ikke slo tilbake fysisk, men ved å tenke. Jødene «oppfant sosialisme, kommunisme, menneskerettigheter og demokrati slik at det skulle virke galt å forfølge dem, og slik at de kan nyte de samme rettighetene som andre». På denne måten hadde jødene fått kontroll over de mektigste landene og jødene, det ørlille samfunnet, er blitt en verdensmakt.

Mahathir spurte om muslimene virkelig ikke har andre virkemidler enn å be sine ungdommer å blåse seg selv i luften og slik provosere fram nye massakrer på sine egne. Han mente at terror ikke fører noe sted hen, heller ikke terror mot Israel, og oppfordret til å lære av jødene å tenke. Muslimene har atskillig innflytelse politisk, økonomisk og finansielt, det kan gjøre opp for den militære svakheten, mente han. Muslimene vil seire til slutt.

Anti-vestlig
30. oktober hadde Michael Danby en artikkel i Jerusalem Post. Han representerer Arbeiderpartiet i det australske parlamentet. Danby mener at Mahathir har gjort mer enn noen annen muslimsk leder for å bekjempe terror og terrorister, og samarbeidet med Australia og andre land om det. Men det er ikke fordi han mener at islamsk terror er galt. Det er fordi han mener at den ikke fremmer Islams sak. Han er grunnleggende anti-vestlig i sine holdninger. Ikke minst er han negativ til Australia. Han mener at muslimer ikke er trygge der, for Australia ønsker å forderve muslimsk ungdom og ødelegge islamsk kultur.
Mahathirs tale viste, skriver Danby, at han ser hele den islamske verden i en krig mot Vesten, en krig som har pågått i århundrer. Og bak Vesten står den virkelige fienden, jødene, som altså «tenker».

Dette er ikke første gang Mahathir har vist sin holdning til jøder. I 1984 nektet han New York Philharmonic Orchestra å besøke Malaysia fordi de hadde Hebraisk rapsodi av den jødiske komponisten Ernst Bloch på repertoaret.

I 1994 forbød han å vise Steven Spielbergs film Schindlers liste i Malaysia, fordi det er «propaganda i den hensikt å skape sympati for en rase [jødene] og likeså å sverte en annen rase [tyskerne]». – Disse eksemplene viser også noe av hvilket forhold Mahathir og Malaysia har til ytringsfriheten.

I 1997 gav han den jødiske finansmannen George Soros skylden for den økonomiske krisen i Asia. [Soros har for øvrig nå sagt at han vil bruke «penger som vann» for å bli kvitt president George W. Bush.] I Mahathirs demonologi er Ariel Sharon og George Soros en del av den samme sammensvergelsen, til tross for de sterke motsetningene mellom dem i virkeligheten, skriver Danby.

Danby forteller for øvrig også at et stort antall kinesiske ungdommer fra Malaysia må ta sine studier i Australia, for på grunn av uoffisielle rasekvoter kommer de ikke inn på universiteter i hjemlandet.

Etter talen
Mahathirs tale førte til sterk kritikk fra en rekke land, særlig i Europa og USA. I USA vedtok Representantenes Hus en resolusjon med stemmetallene 411-0 mot uttalelsenes «eldgamle stereotyper». Det blir selvsagt oppfattet som bevis på at Mahathir hadde rett. «Dere sier at dere ikke er under innflytelse av jødene,» sa han på en pressekonferanse. «Men når jeg kritiserer jødene, vil hele EU fordømme meg. Men når noen fordømmer muslimene … sier EU noe da?» Han sa at dette viser at EU «er under jødenes tommel». – Frankrike blokkerte for øvrig en EU-uttalelse som skulle fordømme Mahathirs utsagn.

Da Mahathir gikk av som statsminister, ble han spurt om han hadde en avskjedshilsen til jødene. Han sa at jødene ikke må hevde at de er «det utvalgte folket», som ikke kan kritiseres. Muslimer har aldri behandlet jøder dårlig. Jødene har tatt land som tilhører muslimer, sa han. Storbritannia eller USA ville aldri ha godtatt at deres område ble tatt.

Så langt om Mahathirs tale. Til det siste punktet vil vi bare nevne at det har flyktet atskillig flere jøder fra muslimske land enn arabere fra Israel. I den arabiske verden har nesten alle jøder flyktet, og mange også fra Iran og andre muslimske områder. Det skyldes århundrers diskriminering og forfølgelse, slik mange minoriteter har det fremdeles i muslimske land.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSyria og Iran involvert i terroren
Neste artikkelSikkerhetsgjerdet til domstolen i Haag
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise