Gandhi: Jødene burde begått kollektivt selvmord

Arun Gandhi har vært i Israel og de palestinske områdene. Han bor i USA, i Memphis, Tennessee. Han er barnebarn av den berømte Mahatma Gandhi, som er kjent som den store profeten for ikke-vold.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Arun Gandhi har vært i Israel og de palestinske områdene. Han bor i USA, i Memphis, Tennessee. Han er barnebarn av den berømte Mahatma Gandhi, som er kjent som den store profeten for ikke-vold.

Arun Gandhi talte til det palestinske valgte rådet (valgt i 1996) om hvordan Israel kan overvinnes “ikke-voldelig”. Han sa at Israels undertrykkelse av araberne er rasisme, “10 ganger verre enn apartheid“.

Det er ikke første gang det jødiske folket har fått vite av en Gandhi hva det bør gjøre og burde ha gjort. De fikk råd av Mahatma Gandhi også.

Før krigen
I 1938, noen dager etter Krystallnatten (da nazistenes jødeforfølgelse begynte i stor skala), skrev Gandhi et åpent brev til Europas jøder. Han skrev at jødene ikke burde gjøre noen form for motstand mot nazistene. Og de måtte ikke reise til Palestina, for det var arabisk. “Det er galt og umenneskelig å påtvinge araberne jøder.”

Hvis han hadde vært tysk jøde, skrev Gandhi, ville han ha erklært at Tyskland var hans hjem. “Jeg ville ha utfordret tyskerne til å skyte meg og kaste meg i et fangehull. Jeg ville ikke vente til andre jøder fulgte opp, men ville ha tillit til at resten av jødene ville følge mitt eksempel.”

Han gav lignende råd til tsjekkoslovakene, og angrep britene. Så hadde verden lyttet til ham, hadde vi nok alle snakket tysk. Og Untermennschen fra den fattige verden (slike som Arun) ville vært slavebundet og brakt til taushet.

Jødene døde ikke raskt nok
Nå kan man si at Gandhi var naiv, han skrev dette fordi han ikke var klar over hvor ond nazismen var. Men det stemmer ikke. For Gandhi sa noe etter krigen også. I 1946, da det var helt klart hva som var skjedd med jødene, snakket Gandhi til sin biograf, Louis Fisher.

Den store humanisten Mahatma Gandhi kritiserte jødene for måten de døde på. “Jødene skulle ha budt seg fram for slakterens kniv,” sa han. Eller “de skulle ha kastet seg ut i sjøen fra klipper.” Fisher trodde ikke helt sine egne ører, og spurte: “Mener du at jødene burde ha begått kollektivt selvmord?” Gandhi svarte: “Ja, det ville ha vært heltemot.” Etter en liten pause tilføyde han: “Jødene var blitt drept uansett. De burde heller ha dødd på en betydningsfull måte.”

Den store humanisten Gandhi syntes altså at jødene burde ha hjulpet til med å bli drept, alle sammen. Det gikk åpenbart ikke raskt nok for ham det nazistene gjorde. Sarah Honig lurer på om det jødiske folkets liv har omtrent samme verdi for dagens utgave av Gandhi-familien også. Han vil finne at de frekke jødene i Israel nekter å samarbeide om å bli slaktet ned.

 

Forrige artikkelVil spise opp regjeringens budsjettgrense
Neste artikkelØkonomisk kompensasjon vedtatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no