Jødehatende jøder

I mars 2007 hadde vi en artikkel under overskriften Venstresiden har overtatt universitetene. Der står det bl. a.: “Det finnes avdelinger på israelske universiteter hvor folk som har et zionistisk syn ikke blir godtatt”. Altså: Folk som mener at jødene har rett til en stat (uansett hvor liten) hvor de er i flertall, blir ikke […]

I mars 2007 hadde vi en artikkel under overskriften Venstresiden har overtatt universitetene. Der står det bl. a.: “Det finnes avdelinger på israelske universiteter hvor folk som har et zionistisk syn ikke blir godtatt”. Altså: Folk som mener at jødene har rett til en stat (uansett hvor liten) hvor de er i flertall, blir ikke ansatt der. Vi siterte den israelske juristen og politikeren Amnon Rubinstein (som står på den sekulære venstresiden og tilhører Meretz) på dette.

I vår kildeartikkel denne gangen forteller Sever Plocker at en professor ved det israelske Bar Ilan-universitetet, Ariel Toaff, har skrevet en bok om en rettssak i Trento i Italia i året 1475, altså for mer enn 530 år siden. I den aktuelle rettssaken ble jødene utsatt for den vanlige beskyldningen: De hadde drept kristne barn for å bruke deres blod i matzaen (det usyrede brødet) som de spiser i påsken. Professor Toaff mener at det må være noe i beskyldningene. For han har lest forhørsprotokollene, og der har de tiltalte innrømmet sin skyld. En slik detalj som at tilståelsene var framkommet under tortur, tillegger han liten vekt, skriver Plocker.

I Sovjet-tiden ble et stort antall politiske fanger henrettet. I mange av rettssakene tilstod de tiltalte de helt fantastiske og utrolige sakene de var tiltalt for i åpen rett. Tilståelsene var et resultat av mye tortur og trusler. Ingen seriøs historiker legger vekt på tilståelser framkommet under slike forhold. Men det er tydeligvis annerledes med jøder, også fra 1400-tallet.

Jødehatende jøde
Det finnes mange jødiske akademikere og mediefolk i Israel som mener at jødene ikke har rett på noen stat hvor de er i flertall og som gjør alt de kan for at Israel skal bli fjernet fra kartet. Men minst en av dem går altså enda lengre: Han puster også til det tradisjonelle, vulgære jødehatets glør rettet mot jøder som bor andre steder i verden. Behovet for å gjøre dette er tydeligvis så sterkt at han ser bort fra de vanlige faglige og etiske kravene man stiller til akademikere.

“Argumenter”
Antisemitter trenger ikke bevis for at jødene fortjener å hates. Det er en masse fakta og myter, og blandinger av dem, som legges til grunn for jødehatet. Plocker lister opp noen:

Fordi de [jødene] drepte Jesus. Fordi de ikke tror på Jesus. Fordi de tok renter på pengene de lånte ut. Fordi de undertegnet en pakt med trollmenn og demoner. Fordi de opprettet Sanhedrin (Det høye råd) som i hemmelighet styrer hele verden. Fordi de slakter dyr på en kosher måte. Fordi de drømte om å vende tilbake til Det hellige land og Jerusalem. Fordi de var onde og spredte sykdommer blant kristne og muslimer. Fordi de spiste matzot [usyret brød] i påsken. Fordi de spiste matzot som var laget av blod fra ikke-jødiske barn. Fordi de brakte menneskeheten kommunismen. Fordi de brakte verden kapitalismen. Fordi de svek landene de bodde i slik som Frankrike, Russland og Irak. Fordi de var en femtekolonne, en isolert og sta minoritet – og også fordi de ble assimilert og skjulte at de var noe for seg selv. Fordi de utnyttet ikke-jødiske ansatte og ikke-jødiske industri-eiere. Fordi de var skitne og fordi de var rene. Fordi de fantes. Fordi de er jøder.

Til slutt vil vi nevne at en rekke av disse anklagene er behandlet i vår artikkelserie Jødehatets historie.

Kilde: En artikkel av Sever Plocker på Ynet (Yediot Aharonots engelske nettsted) 19. februar 2007.

 

Forrige artikkelVil prøve å gjenopplive fredsprosessen
Neste artikkelFem drept av jord- og kloakk-flom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no