Den nye antisemittismen

Hat mot jøder har nådd nye høyder i Europa, advarer den britiske Ap-politikeren Denis MacShane (bildet) i en artikkel i Washington Post 4. september.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Hat mot jøder har nådd nye høyder i Europa, advarer den britiske Ap-politikeren Denis MacShane (bildet) i en artikkel i Washington Post 4. september.

Ifjor ledet MacShane en komite av britiske parlamentarikere som undersøkte antisemittismen i Storbritannia. Han understreker at ingen av komitemedlemmene var jødiske eller aktive i debatten om konflikten mellom Israel og palestinerne.

Et mønster av frykt blant jøder
Rapporten avslørte et “mønster av frykt” blant jøder i Storbritannia. Synagoger er angrepet. Jødiske skolegutter blir trakassert. Rabbinere er knivstukket.

– Britiske jøder føler seg tvunget til å bruke millioner [av britiske pund] på privat sikring av bryllup og offentlige arrangement. På høyere utdanningsinstitusjoner forsøker militante anti-jødiske studenter, motivert av islamsk eller venstre-ekstremt hat, å forhindre jødiske studenter i å uttrykke sine meninger, skriver MacShane.

Den tidligere Europa-ministeren er enda mer bekymret for den anti-jødiske stemningen i media og den liberale elite i London. De som uttrykker noen slags støtte for Israel eller den jødiske stats rett til å eksistere, blir møtt med fordømmelse, til og med forakt.

Situasjonen er enda verre i andre europeiske land, i følge MacShane. Den polske politikeren Maciej Marian Giertych har nylig publisert et hefte i regi av det europeiske parlament som angriper jøder. Ingenting skal ha skjedd med ham. I Frankrike og Tyskland er det registrert flere anti-jødiske angrep. I Litauen omtaler deler av pressen jøder på en måte som ikke tåler oversettelse.

Blanding av antisemittisme og anti-zionisme
Den nye antisemittismen er en blanding av den gamle antisemittismen og anti-zionisme, påpeker MacShane. Det gjør den enda mer farlig, legger han til. I dag er antisemittisme offisiell statspolitikk, blant annet fra Iran. Jødehat er en integrert del av en ny ideologi som er på fremmarsj flere steder i verden. Den kommer klart til uttrykk i grunnlovene til islamske organisasjoner som Hamas og Hizbollah.

Målet for jødehaterne er å utslette alt jødisk fra regionen hvor jødene kom fra, og undergrave alle de humanistiske verdier som jødene har kjempet for gjennom årene.

– Antisemittismen har kraft og rekkevidde, og den sniker seg inn i det vestlige tankesett i et svakt punkt som ikke liker jøder og hva Israel gjør for å forsvare sin rett til å eksistere, skriver MacShane.

I artikkelen beskriver han flere tiltak som den britiske regjeringen har tatt for å motvirke den antisemittiske bølgen i Storbritannia. “Et motangrep er under organisering,” skriver MacShane. Han tror det blir en lang intellektuell og ideologisk kamp.

Relaterte lenker:
The New Anti-Semitism, MacShanes artikkel i Washington Post
Wikipedia-artikkel om Denis MacShane


 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise