Jødehat i Nederland

En tredel av rapporterte tilfeller av diskriminering i Nederland er rettet mot jøder. Den jødiske minoriteten utgjør 0,2 prosent av befolkningen.

En meningsmåling viser at bare 53 prosent av den nederlandske befolkningen ville overveie å stemme for en jødisk statsminister. 31 prosent anser en jødisk statsminister som «uakseptabel», 16 prosent «vet ikke».
Nå må det tilføyes at bare 27 prosent ville overveie å stemme på en muslimsk statsminister. Men jøder flest er kulturelt svært like flertallsbefolkningen, og deres forfedre kom til Nederland for fire hundre år siden.

Diskriminering og angrep
Ifølge tall fra Nasjonalt senter for diskriminering, som ligger under påtalemyndighetene, er ca. en tredel av de rapporterte tilfellene av diskriminering i Nederland rettet mot jøder. Dette må ses i lys av at jødene utgjør bare 0,2 prosent av befolkningen, det er 30 ganger så mange muslimer som jøder. Jødene er også mye mer assimilerte, det er ofte umulig å se at en person er jøde.

En betydelig del av antisemittismen kommer fra muslimske kretser. Ca. 40 prosent av de fysiske og intenst verbale angrepene mot jøder, kommer fra muslimer med bakgrunn i Marokko, selv om denne gruppen bare utgjør to prosent av befolkningen.

Et senter som overvåker nederlandsk-språklige Internett-sider, har funnet at det er omtrent like mange klager på antisemittiske som på antimuslimske uttalelser. Dette må også ses i lys av at det er 30 ganger så mange muslimer som jøder.

Holdninger
I Nederland som her hjemme behandler mediene Israel mye mer negativt enn noe annet land. Men det er ikke alt. En rapport om en sterk økning i anti-semittiske hendelser i Nederland ble ikke nevnt i de fleste avisene. Dette er typisk: Angrep mot jøder forties eller bagatelliseres, angrep mot muslimer framheves. Og at det er muslimer som oftest utfører angrepene, blir glattet over.

I den grad det er noen positiv interesse for jøder, dreier det seg om dem som har vært døde lenge, som Anne Frank og andre som omkom under Holocaust.

Ingen framtid
Vår kilde forteller at et tidligere regjeringsmedlem sa at hvis han hadde vært jøde, ville han ikke vært interessert i at barna hans skulle vokse opp i Nederland. Han ville bedt dem emigrere til USA, Israel eller Australia. Slik stemningen er nå i Nederland, og slik utviklingen er, har jøder ingen framtid der. De vil bli mindre og mindre velkomne.

Noe lignende tenker mange jøder i Norge og resten av Vest-Europa.

Kilde: En artikkel av Manfred Gerstenfeld på jpost.com (Jerusalem Post) 19. februar 2008.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelLibya stanset fordømmelse av terrormassakren i Jerusalem
Neste artikkelVi frykter ikke for vårt liv
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise