Angrepet på grunn av rykter

Om kvelden lørdag 10. januar 2009 ble flere McDonalds-restauranter i Oslo angrepet av voldelige gjenger. Vinduene ble knust. Angrepene skjedde etter en voldelig demonstrasjon ved Israels ambassade.

Om kvelden lørdag 10. januar 2009 ble flere McDonalds-restauranter i Oslo angrepet av voldelige gjenger. Vinduene ble knust. Angrepene skjedde etter en voldelig demonstrasjon ved Israels ambassade.

Bakgrunnen for angrepene var, i følge Dagbladet, at følgende melding ble sendt rundt på SMS: «McDonalds har bestemt at alt de tjener på lørdag skal gå til Israel… Hjelp oss å sørge for at de ikke tjener en krone på lørdag! Og spre det videre!» Typisk om jødenes liv som minoritet.

Denne episoden forteller noe viktig om hvordan jødene hadde det i arabiske land før de – nesten alle – flyktet til Israel da de i 1948 fikk sin egen stat å flykte til. Jødene kunne ha det forholdsvis godt i perioder (selv om det alltid var diskriminering og fiendtlighet). Men plutselig ble det satt ut en anklage av et eller annet slag (en typisk anklage var at jøden hadde ”fornærmet profeten” (Muhammed). Da ble i heldigste fall jøden det gjaldt utsatt for vold, i verste fall gikk det ut over mange.

De som utøvde volden, fikk som regel ingen eller liten straff.

Forrige artikkelHacket av muslimer
Neste artikkelHamas er svekket, men vil ikke gi seg ennå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no