Hamas og Iran-inspirerte angrepsmål

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene?

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene? Det er ikke bare 8. januar det har vært gatekamper mellom pro-palestinske aktivister og politiet i Oslo. Allerede mandag 29. desember 2008 var de første alvorlige sammenstøtene utenfor Israels ambassade i Parkveien. Senest i går kveld, lørdag 10. januar, var det igjen kamper utenfor ambassaden.

Aktivistenes første angrepsmål er helt klart Israel og Israels venner. Politiet er blitt rammet fordi de har dannet en sikkerhetsbarriere rundt ambassaden og støttemarkeringen for Israel.

Angrepene viser klart at aktivistene har en agenda som går utover solidaritet med sivile palestinere på Gaza-stripen. For Iran er Israel “den lille Satan” og Satans venner må selvsagt også angripes. Søndag 11. januar rapporterte Dagbladet om unge gutter som ble oppfordret til å “jakte jøder på Blindern“. Heller ikke et slikt angrepsmål er tilfeldig. Hamas mener endetiden først vil komme når alle jøder er utryddet (se art. 7 i Hamas-charteret). Andre angrepsmål Er andre angrepsmål som Frimurerlosjen, McDonalds, et juletre og salongen til kjendisstylisten Jan Thomas tilfeldige mål? Muligens. Muligens ikke.

Dersom aktivistene har lest Hamas-charteret, eller blitt opplært av Hamas-orienterte imamer, vil de ha fått lese og høre at Frimurerlosjen er en hemmelig jødisk organisasjon, sammen med “Rotary-klubber, Lions-klubber, B’nai B’rith og andre” (se art. 22 i Hamas-charteret). Alle disse er “nedbrytende spionorganisasjoner”, i følge Hamas. Angrepene på Frimurerlosjen mer enn antyder at dete er aktivister drevet av en Hamas-agenda.

Lørdag 10. november ble fem McDonalds-restauranter angrepet. McDonalds er selvfølgelig et symbol på USA, “Den store Satan”, i iransk-inspirert islam-teologi.

Norske aviser har rapportert at aktivistene satte fyr på et juletre. Det kan avsløre gjerningsmennenes forhold til kristendom og religionsfrihet.

To gjentatte angrep mot salongen til kjendisstylisten Jan Thomas kan være tilfeldig, fordi hans salong ligger i nærheten av Israels ambassade. Det kan også avsløre gjerningsmennenes forhold til frihet for personer med homofil legning. Det er offentlig kjent at Jan Thomas lever i et parforhold med Christopher Mørch Husby.

Også dette angrepsmålet kan være inspirert av iransk islam-teologi. I følge Irans president Mahmoud Ahmadinejad finnes det jo ikke homofile i Iran… Foreløpig er det uklart hvor godt organiserte voldsaktivistene i Oslo har vært, men de stadige utropene av “Allah Akbar!” (Allah er stor), skulle i hvert fall gjøre det veldig klart hvilken religion de bekjenner seg til.

Forrige artikkelHacket av muslimer
Neste artikkelHamas er svekket, men vil ikke gi seg ennå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.