Hamas og Iran-inspirerte angrepsmål

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene?

Er det noe mønster i hva og hvem de voldelige aktivistene i Oslo har angrepet de to siste ukene? Det er ikke bare 8. januar det har vært gatekamper mellom pro-palestinske aktivister og politiet i Oslo. Allerede mandag 29. desember 2008 var de første alvorlige sammenstøtene utenfor Israels ambassade i Parkveien. Senest i går kveld, lørdag 10. januar, var det igjen kamper utenfor ambassaden.

Aktivistenes første angrepsmål er helt klart Israel og Israels venner. Politiet er blitt rammet fordi de har dannet en sikkerhetsbarriere rundt ambassaden og støttemarkeringen for Israel.

Angrepene viser klart at aktivistene har en agenda som går utover solidaritet med sivile palestinere på Gaza-stripen. For Iran er Israel «den lille Satan» og Satans venner må selvsagt også angripes. Søndag 11. januar rapporterte Dagbladet om unge gutter som ble oppfordret til å «jakte jøder på Blindern«. Heller ikke et slikt angrepsmål er tilfeldig. Hamas mener endetiden først vil komme når alle jøder er utryddet (se art. 7 i Hamas-charteret). Andre angrepsmål Er andre angrepsmål som Frimurerlosjen, McDonalds, et juletre og salongen til kjendisstylisten Jan Thomas tilfeldige mål? Muligens. Muligens ikke.

Dersom aktivistene har lest Hamas-charteret, eller blitt opplært av Hamas-orienterte imamer, vil de ha fått lese og høre at Frimurerlosjen er en hemmelig jødisk organisasjon, sammen med «Rotary-klubber, Lions-klubber, B’nai B’rith og andre» (se art. 22 i Hamas-charteret). Alle disse er «nedbrytende spionorganisasjoner», i følge Hamas. Angrepene på Frimurerlosjen mer enn antyder at dete er aktivister drevet av en Hamas-agenda.

Lørdag 10. november ble fem McDonalds-restauranter angrepet. McDonalds er selvfølgelig et symbol på USA, «Den store Satan», i iransk-inspirert islam-teologi.

Norske aviser har rapportert at aktivistene satte fyr på et juletre. Det kan avsløre gjerningsmennenes forhold til kristendom og religionsfrihet.

To gjentatte angrep mot salongen til kjendisstylisten Jan Thomas kan være tilfeldig, fordi hans salong ligger i nærheten av Israels ambassade. Det kan også avsløre gjerningsmennenes forhold til frihet for personer med homofil legning. Det er offentlig kjent at Jan Thomas lever i et parforhold med Christopher Mørch Husby.

Også dette angrepsmålet kan være inspirert av iransk islam-teologi. I følge Irans president Mahmoud Ahmadinejad finnes det jo ikke homofile i Iran… Foreløpig er det uklart hvor godt organiserte voldsaktivistene i Oslo har vært, men de stadige utropene av «Allah Akbar!» (Allah er stor), skulle i hvert fall gjøre det veldig klart hvilken religion de bekjenner seg til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise