Ser det som en plikt å hate jøder

Noen ungarske politimenn ser det som sin plikt å hate jøder, og tar til orde for en væpnet kamp mot dem.
Logoen til "Fagforeningen for ungarske politioffiserer klar for aksjon". De røde og hvite stripene deler de med den høyreekstreme, paramilitære gruppen Magyar Gárda. Kilde: Bloggen Hungarian Spectrum

«Fagforeningen for ungarske politioffiserer klar for aksjon» har publisert en artikkel i sitt nyhetsbrev hvor det blant heter: «I den nåværende situasjon, er antisemittisme ikke bare vår rett, men det er plikten til alle ungarere som elsker sitt hjemland, og vi må forberede oss på en væpnet kamp mot jødene.»

«Jødene ønsker borgerkrig»
Judit Szima, som er redaktør for nyhetsbrevet og generalsekretær i fagforeningen som er «klar for aksjon», ser ikke noe galt i artikkelen som er sitert. 7. juni var hun 4. kandidat for det høyreekstreme Jobbik-partiet i valget til Europa-parlamentet, og ble i den forbindelse permittert fra sin stilling i politistyrken. Likevel fortsetter hun som generalsekretær og redaktør i fagforeningen.

Også det neste nyhetsbrevet fra fagforeningen inneholdt klar antisemittisme fra den samme artikkelforfatteren.

– Vi bør forvente en borgerkrig mellom ungarerne og sigøynerne, heiet fram av jødene mens de gnir hendene med tilfredsstillelse, skriver forfatteren. Han tror Ungarn vil bli overtatt av «de rike jødene» etter at landet ligger nede for telling etter borgerkrigen.

Anslag over antallet jøder i Ungarn varierer vanligvis mellom 50.000 og 150.000.

Ingen sak
Lokale påtalemyndigheter i Ungarn skal ha nektet å reise sak mot forfatteren og utgiverne av de antisemittiske artiklene.

– Artiklene oppfordrer ikke til vold mot jøder eller sigøynere, men oppfordrer til forsvar mot disse gruppenes sannsynlige angrep, skal være argumentet fra påtalemyndighetene, ifølge journalist Yehuda Lahav i den israelske avisen Ha’aretz.

Høyreekstrem framgang
«Fagforeningen for ungarske politioffiserer klar for aksjon» skal ha over fem tusen medlemmer, ifølge sin egen nettside. Dette er omkring ti prosent av den totale politistyrken i Ungarn. I januar 2008 opplyste Szima at fagforeningen hadde to tusen medlemmer. Dersom opplysningen på nettsiden stemmer, har fagforeningen dermed hatt betydelig vekst de siste 18 månedene.

Lahav understreker at alle medlemmene ikke nødvendigvis har de samme rasistiske holdningene som fagforeningens ledere og talsmenn, men myndighetene «kan ikke, eller vil ikke, ta affære for å skille fagforeningens lovlige arbeid for politimenns rettigheter og de forkastelige politiske aktivitetene».

Bloggeren bak Hungarian Spectrum skriver at fagforeningens nettside er «full av tvilsomme artikler og annonser for bøker skrevet av ekstremister». Han eller hun skriver også at Judit Szima og hennes fagforening er under etterforskning av militærdomstolen i Budapest. Bloggeren reagerer på det politiske samrøret mellom Jobbik og Szimas fagforening.

I nordøstre deler av Ungarn fikk Jobbik-partiet en oppslutning i valget til Europa-parlamentet på rundt 17-21 prosent. Oppslutningen var minst i de vestlige deler av landet, med mellom 9 og 13 prosent. Totalt fikk partiet 424.000 stemmer, eller 14,77 prosent. Dermed kan partiet sende tre representanter til Europa-parlamentent.

Den jødehatende politiredaktøren Szima var bare én plass fra å vinne en plass i parlamentet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSkuddveksling mellom Fatah og Hamas
Neste artikkelHvorfor stiller Obama bare forhåndskrav til Hamas
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise