Sara Azmeh Rasmussens oppgjør med antisemittisk fortid

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=36UGWiOoOqI[/youtube]

Sara Azmeh Rasmussen: Fra skolebenken til syrisk nasjonalsosialistisk parti
[Hør lydopptak av foredraget her.]

– Det er det viktigste foredraget jeg har holdt, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Hør opptak av Sara Azmeh Rasmussens foredrag, hvor hun forteller om den antisemittiske og Israel-fiendtlige opplæringen hun fikk som skoleelev i Syria på 1980- og 1990-tallet. Den modige kvinnen fikk stående applaus for sitt åpenhjertige oppgjør med sin antisemittiske bakgrunn.

– Dette er det sterkeste foredraget jeg noen gang har hørt i MIFF-sammenheng, var det flere som sa i etterkant.

Rasmussen fortalte hvordan hun ble lært opp i fiendtlighet mot jøder helt fra hun var barn.

– Som skoleelever ble vi sendt på militærleirer, hvor vi lærte å skyte. Det var skyteskiver formet som menneskekropper. “Der er jøden,” sa offiserne. Jeg skjøt flere skudd og traff. Jeg var stolt den gang, men nå er jeg full av skam. Ved å avsløre dette, håper jeg at det kan ta slutt, sa Rasmussen.

I foredraget ga hun flere eksempler på klar antisemittisk propaganda fra nyere syriske skolebøker og fra en muslimsk lærebok som selges fra moské i Oslo. Norske studenter i Syria våget ikke å ta med seg skolebøkene ut fra Syria. Derfor måtte skolebøkene smugles ut via Jemen, fortalte Rasmussen.

– Jeg var over 20 år før jeg hørte om Holocaust første gang, sa Rasmussen.

– Jeg klarer fortsatt ikke å se noe om Holocaust uten å skjelve, la hun til.

Fra hun var 17 til hun var 20 år, var Rasmussen medlem av et høyreekstremt parti.

– Det tok mange år før jeg kom hit at jeg tar avstand fra all antisemittisme og rasisme i alle former, sa Rasmussen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag