Sara Azmeh Rasmussens oppgjør med antisemittisk fortid

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=36UGWiOoOqI[/youtube] Sara Azmeh Rasmussen: Fra skolebenken til syrisk nasjonalsosialistisk parti [Hør lydopptak av foredraget her.] Hør opptak av Sara Azmeh Rasmussens foredrag, hvor hun forteller om den antisemittiske og Israel-fiendtlige opplæringen hun fikk som skoleelev i Syria på 1980- og 1990-tallet. Den modige kvinnen fikk stående applaus for sitt åpenhjertige oppgjør med sin antisemittiske bakgrunn. […]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=36UGWiOoOqI[/youtube]

Sara Azmeh Rasmussen: Fra skolebenken til syrisk nasjonalsosialistisk parti
[Hør lydopptak av foredraget her.]

– Det er det viktigste foredraget jeg har holdt, sier Sara Mats Azmeh Rasmussen. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

Hør opptak av Sara Azmeh Rasmussens foredrag, hvor hun forteller om den antisemittiske og Israel-fiendtlige opplæringen hun fikk som skoleelev i Syria på 1980- og 1990-tallet. Den modige kvinnen fikk stående applaus for sitt åpenhjertige oppgjør med sin antisemittiske bakgrunn.

– Dette er det sterkeste foredraget jeg noen gang har hørt i MIFF-sammenheng, var det flere som sa i etterkant.

Rasmussen fortalte hvordan hun ble lært opp i fiendtlighet mot jøder helt fra hun var barn.

– Som skoleelever ble vi sendt på militærleirer, hvor vi lærte å skyte. Det var skyteskiver formet som menneskekropper. “Der er jøden,” sa offiserne. Jeg skjøt flere skudd og traff. Jeg var stolt den gang, men nå er jeg full av skam. Ved å avsløre dette, håper jeg at det kan ta slutt, sa Rasmussen.

I foredraget ga hun flere eksempler på klar antisemittisk propaganda fra nyere syriske skolebøker og fra en muslimsk lærebok som selges fra moské i Oslo. Norske studenter i Syria våget ikke å ta med seg skolebøkene ut fra Syria. Derfor måtte skolebøkene smugles ut via Jemen, fortalte Rasmussen.

– Jeg var over 20 år før jeg hørte om Holocaust første gang, sa Rasmussen.

– Jeg klarer fortsatt ikke å se noe om Holocaust uten å skjelve, la hun til.

Fra hun var 17 til hun var 20 år, var Rasmussen medlem av et høyreekstremt parti.

– Det tok mange år før jeg kom hit at jeg tar avstand fra all antisemittisme og rasisme i alle former, sa Rasmussen.

Forrige artikkel– Ingen krise i USA-forholdet
Neste artikkelEU utvider sanksjoner mot Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.