– Ingen konkurranse i å være mest antisemittisk

Selv om det er mye antisemittisme i Norge, kan ikke landet defineres som “det mest antisemittiske landet i verden”, konkluderte panelet som var samlet til DMT-seminar onsdag kveld.

– Det eksisterer vel ingen konkurranse om å være det mest antisemittiske landet i verden? Forhåpentligvis gjør det ikke det, sa Andrew Srulevich fra Anti-Defamation Leagues på slutten av den siste samlingen.

De andre amerikanske delegatene sa seg enige i at det ikke går an å rangere land når det gjelder antisemittisme, og at det heller ikke er noe poeng i å “dele ut slike karakteristikker”.

Inn i pensum
Den siste paneldebatten i DMTs seminar for amerikanske gjester fant sted på Senteret for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Flere ansatte ved senteret presenterte det de jobber med, inkludert forsker og historiker Øyvind Kopperud som arbeider med en vitenskapelig undersøkelse om antisemittisme i Norge.

Temaet for samlingen var “Myter og realiteter – Hva vi vet om antisemittisme i Norge og hva blir gjort med det?” Direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), Nils A. Butenschøn, sa han ikke var klar over hvor alvorlig et problem antisemittismen i Norge var før nylig.

– Da undersøkelsen om rasisme i skolene ble presentert var det et sjokk for oss og alle andre, forklarte han.

Butenschøn lovet nå å få inn antisemittisme i pensum på studiene ved menneskerettighetssenteret. Og for det fikk han rungende applaus fra salen.

– En tragedie av proporsjoner
Ingen av de norske paneldeltakerne var uenige i at antisemittisme var et stort problem i Norge, men ville ikke kalle Norge for en “versting i klassen.”

 

Forrige artikkelNetanyahu frykter tredje intifada
Neste artikkelFire drept og titalls skadet i gasseksplosjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no