Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ingen konkurranse i å være mest antisemittisk

Selv om det er mye antisemittisme i Norge, kan ikke landet defineres som "det mest antisemittiske landet i verden", konkluderte panelet som var samlet til DMT-seminar onsdag kveld.

– Det eksisterer vel ingen konkurranse om å være det mest antisemittiske landet i verden? Forhåpentligvis gjør det ikke det, sa Andrew Srulevich fra Anti-Defamation Leagues på slutten av den siste samlingen.

De andre amerikanske delegatene sa seg enige i at det ikke går an å rangere land når det gjelder antisemittisme, og at det heller ikke er noe poeng i å «dele ut slike karakteristikker».

Inn i pensum
Den siste paneldebatten i DMTs seminar for amerikanske gjester fant sted på Senteret for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret). Flere ansatte ved senteret presenterte det de jobber med, inkludert forsker og historiker Øyvind Kopperud som arbeider med en vitenskapelig undersøkelse om antisemittisme i Norge.

Temaet for samlingen var «Myter og realiteter – Hva vi vet om antisemittisme i Norge og hva blir gjort med det?» Direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), Nils A. Butenschøn, sa han ikke var klar over hvor alvorlig et problem antisemittismen i Norge var før nylig.

– Da undersøkelsen om rasisme i skolene ble presentert var det et sjokk for oss og alle andre, forklarte han.

Butenschøn lovet nå å få inn antisemittisme i pensum på studiene ved menneskerettighetssenteret. Og for det fikk han rungende applaus fra salen.

– En tragedie av proporsjoner
Ingen av de norske paneldeltakerne var uenige i at antisemittisme var et stort problem i Norge, men ville ikke kalle Norge for en «versting i klassen.»

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart