– Jeg så mord i øynene til barna

- De begynte med å kaste steiner og sementblokker mot bilen min. Jeg trodde jeg kom til å dø og begynte å tenke at "dette er ikke måten jeg ønsker å ende livet på", sier Nir Nachshon (28). Søndag 26. juni ble han overfalt i den arabiske landsbyen Issawiya i Jerusalem-området.

Nachshon var på vei hjem fra jobb til Ma’ale Adumim øst for Jerusalem. Men GPSen førte ham i feil retning, og han havnet til slutt i den palestinske landsbyen Issawiya øst for Jerusalem. Der ble Nachshon nesten drept av en rasende folkemengde som overfalt ham på stedet. Men han overlevde fordi én av lederne i landsbyen og hans sønner fikk stanset volden.

Kastet steiner
Fra sin sykeseng ved Ein Kerem-sykehuset forteller Nachson om den grusomme opplevelsen til Yedioth Aharonoth.

– De begynte med å kaste steiner og sementblokker mot bilen min. Jeg trodde jeg kom til å dø og begynte å tenke at «dette er ikke måten jeg ønsker å ende livet på,» forklarer Nachshon.

At han var i fiendtlig territorium gikk ikke opp for ham med en gang.

– Jeg fant ut at jeg hadde gjort en feil, men forstod ikke hvor farlig situasjonen var. Dette er Jerusalem. Det er mitt hjem!

– Jøde, jøde!
– Rett etter at jeg kom rundt en sving begynte en tolv år gammel gutt å skrike «jøde, jøde!» Folk begynte å strømme til stedet, forteller han.
Det var på dette tidspunktet at folkemengden rundt ham begynte å kaste stein og sementblokker etter ham.

Under hendelsen forsøkte Nachshon å se de lokale barna i øyene, for å «finne ut om det fantes et snev av menneskelighet i dem, men alt jeg kunne se var mord i deres øyne. Jeg trodde livet mitt var over innen få minutter.»

Reddet av landsbyleder
Da skjedde det som han nå beskriver som et «mirakel».

– Noen kom som fra intet og forsøkte å redde meg fra folkemengden. De skrek, men de klarte til slutt å få meg inn i huset deres. Jeg var fortsatt redd, følte meg ikke trygg, og de som bodde der sa at de måtte få meg ut av landsbyen, hvis ikke ville de selv bli angrepet, sier han.

– Jeg var redd for å gå ut, men tre av ungguttene i huset sa at de ville beskytte meg uansett hva som skjedde. Jeg håper jeg kan treffe dem igjen snart og takke dem personlig, legger han til.

Mennene var en av landsbylederne og hans sønner. De tok han med til en israelsk politipatruljebil som stod og ventet på utsiden. Grensevakter ble også sendt til stedet, i tillegg til redningstjenesten Magen David Adom. Sistnevnte brakte ham til Ein Kerem.

Sliter med traumer
Nachshon sitter ikke bare igjen med de fysiske skadene etter overfallet, men også psykiske traumer, forklarer han.

– Jeg forsøker fortsatt å fordøye alt som skjedde. Alt jeg vet er at det var et mirakel. Jeg fikk livet mitt tilbake og først og fremst takker jeg Gud for denne gaven, sier han til den israelske storavisen.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise