Høyreekstremt parti kan få plass i gresk regjering

Det stadig tettere vennskapet mellom Israel og Hellas kan være truet, ettersom partiet Populær ortodoks front (LAOS) kan bli en del av den greske regjeringen. Partiledelsen har en rekke ganger kommet med antisemittiske uttalelser og benektet Holocaust.

Flere jødiske interesseorganisasjoner har krevd at den nye og hardt pressede statsministeren Lucas Papaedemos i det kriserammede landet, fordømmer antisemittisme. På tross av det har Jerusalem valgt å forholde seg tause, for å ikke legge press på det lille og hardt prøvede jødiske samfunnet i Hellas. Partileder i LAOS, Georgios Karatzaferis, skal ha sagt at «jøder ikke har noen myndighet til å uttale seg i Hellas og provosere den politiske verden». Han har også påstått at jøder og Israel stod sammen i planleggingen og utføringen av terrorangrepene på amerikansk jord 11. september 2001.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise