Avslører Zions vises protokoller på et språk iranerne kan forstå

Det antisemittiske konspirasjonsskriftet Zions vises protokoller er utgitt flere ganger av det iranske regimet. Nå er avsløringen av bokens løgner tilgjengelig på farsi.

Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.
Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.
Hadassa Ben-Itto.
Hadassa Ben-Itto.

Dommer Hadassa Ben-Ittos grundige gjennomgang av Zions vises protokoller er tidligere utkommet på ti språk: Hebraisk, engelsk, tysk, russisk, spansk, hollandsk, rumensk, ungarsk, bulgarsk og arabisk. 8. februar publiserte Intelligence and Terrorism Information Center i Israel en oversettelse på farsi.

Etter andre verdenskrig er Zions vises protokoller utgitt i en rekke arabiske og muslimske land, og nye utgivelser kommer stadig. (Se noen eksempler på bokomslag i toppen.) Det er ofte store og velkjente forlag som står bak, og kjente personer og institusjoner gir legitimitet til løgnene ved å låne sitt navn til utgivelsene.

I få land har dette gått lenger enn i Iran. Allerede sommeren 1978, i den spede starten av den islamske revolusjonen, ble Zions vises protokoller utgitt i Iran, som et tiltak i kampen mot sjahen. I 1985 ble en ny utgave distribuert i større antall av myndighetene. Siden den gang har det kommet flere utgaver, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Etter første verdenskrig ble Zions vises protokoller distribuert i milliontall i Europa. Nazistene brukte boken som et sentralt element i sin hatpropaganda mot jødene. Hele skriftet er en samling av ulike fabrikasjoner, løgner om jødene og jødenes planer. Hoveddelen ble opprinnelig skrevet av en fransk advokat, Maurice Joly, i 1864, for å kritisere det diktatoriske regimet til Napoleon III.

– For første gang siden andre verdenskrig er Zions vises protokoller brukt som et strategisk våpen i hendene til et statlig regime, i dette tilfelle det iranske regimet som del av deres overlagte plan om å ødelegge staten Israel, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Hadassa Ben-Ittos grundige forskning kan forhåpentligvis åpne øynene til mange iranere som er blitt foret med statsfinansiert antisemittisk propaganda.

 

Forrige artikkelTilbyr investeringsprodukt i åtte israelske selskaper
Neste artikkelIransk delegasjon til Agritech Israel 2012
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.