Avslører Zions vises protokoller på et språk iranerne kan forstå

Det antisemittiske konspirasjonsskriftet Zions vises protokoller er utgitt flere ganger av det iranske regimet. Nå er avsløringen av bokens løgner tilgjengelig på farsi.
Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.
Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Hadassa Ben-Itto.
Hadassa Ben-Itto.

Dommer Hadassa Ben-Ittos grundige gjennomgang av Zions vises protokoller er tidligere utkommet på ti språk: Hebraisk, engelsk, tysk, russisk, spansk, hollandsk, rumensk, ungarsk, bulgarsk og arabisk. 8. februar publiserte Intelligence and Terrorism Information Center i Israel en oversettelse på farsi.

Etter andre verdenskrig er Zions vises protokoller utgitt i en rekke arabiske og muslimske land, og nye utgivelser kommer stadig. (Se noen eksempler på bokomslag i toppen.) Det er ofte store og velkjente forlag som står bak, og kjente personer og institusjoner gir legitimitet til løgnene ved å låne sitt navn til utgivelsene.

I få land har dette gått lenger enn i Iran. Allerede sommeren 1978, i den spede starten av den islamske revolusjonen, ble Zions vises protokoller utgitt i Iran, som et tiltak i kampen mot sjahen. I 1985 ble en ny utgave distribuert i større antall av myndighetene. Siden den gang har det kommet flere utgaver, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Etter første verdenskrig ble Zions vises protokoller distribuert i milliontall i Europa. Nazistene brukte boken som et sentralt element i sin hatpropaganda mot jødene. Hele skriftet er en samling av ulike fabrikasjoner, løgner om jødene og jødenes planer. Hoveddelen ble opprinnelig skrevet av en fransk advokat, Maurice Joly, i 1864, for å kritisere det diktatoriske regimet til Napoleon III.

– For første gang siden andre verdenskrig er Zions vises protokoller brukt som et strategisk våpen i hendene til et statlig regime, i dette tilfelle det iranske regimet som del av deres overlagte plan om å ødelegge staten Israel, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Hadassa Ben-Ittos grundige forskning kan forhåpentligvis åpne øynene til mange iranere som er blitt foret med statsfinansiert antisemittisk propaganda.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise