Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avslører Zions vises protokoller på et språk iranerne kan forstå

Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.
Zions vises protokoller kommer stadig ut i arabiske og muslimske land.
Det antisemittiske konspirasjonsskriftet Zions vises protokoller er utgitt flere ganger av det iranske regimet. Nå er avsløringen av bokens løgner tilgjengelig på farsi.
Hadassa Ben-Itto.
Hadassa Ben-Itto.

Dommer Hadassa Ben-Ittos grundige gjennomgang av Zions vises protokoller er tidligere utkommet på ti språk: Hebraisk, engelsk, tysk, russisk, spansk, hollandsk, rumensk, ungarsk, bulgarsk og arabisk. 8. februar publiserte Intelligence and Terrorism Information Center i Israel en oversettelse på farsi.

Etter andre verdenskrig er Zions vises protokoller utgitt i en rekke arabiske og muslimske land, og nye utgivelser kommer stadig. (Se noen eksempler på bokomslag i toppen.) Det er ofte store og velkjente forlag som står bak, og kjente personer og institusjoner gir legitimitet til løgnene ved å låne sitt navn til utgivelsene.

I få land har dette gått lenger enn i Iran. Allerede sommeren 1978, i den spede starten av den islamske revolusjonen, ble Zions vises protokoller utgitt i Iran, som et tiltak i kampen mot sjahen. I 1985 ble en ny utgave distribuert i større antall av myndighetene. Siden den gang har det kommet flere utgaver, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Etter første verdenskrig ble Zions vises protokoller distribuert i milliontall i Europa. Nazistene brukte boken som et sentralt element i sin hatpropaganda mot jødene. Hele skriftet er en samling av ulike fabrikasjoner, løgner om jødene og jødenes planer. Hoveddelen ble opprinnelig skrevet av en fransk advokat, Maurice Joly, i 1864, for å kritisere det diktatoriske regimet til Napoleon III.

– For første gang siden andre verdenskrig er Zions vises protokoller brukt som et strategisk våpen i hendene til et statlig regime, i dette tilfelle det iranske regimet som del av deres overlagte plan om å ødelegge staten Israel, skriver Intelligence and Terrorism Information Center.

Hadassa Ben-Ittos grundige forskning kan forhåpentligvis åpne øynene til mange iranere som er blitt foret med statsfinansiert antisemittisk propaganda.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart