Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tusenvis sa et siste farvel til Toulouse-ofre

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé. (Foto: Amerikansk UD)
Frankrikes utenriksminister Alain Juppé. (Foto: Amerikansk UD)
Den franske utenriksministeren Alain Juppe (bildet) lovet å bekjempe antisemittisme under sin tale i begravelsesseremonien i Jerusalem.

– Franrike vil gjøre alt for å sikre at ingenting som denne ubegripelige tragedien noen gang skjer igjen. Frankrike vil ikke akseptere terror, var budskapet fra den franske utenriksministeren Alain Juppe under begravelsesseremonien for Toulouse-ofrene i Jerusalem. De tre drepte barna på under ti år og den drepte mannen på 30 blir gravlagt på den jødiske gravplassen i nabolaget Givat Shaul. Mange tusen israelere i sorg var møtt fram for å ta et siste farvel med ofrene. I begynnelsen av seremonien ble det lest høyt fra Salmenes bok, til ære for de avdøde.

Juppe understreket at angrepene rammer hjertet av Frankrike og at de og Israel står sammen i sorgen etter tragedien.

 

– Jøder fra alle lag står sammen
En annen på talelisten var Knessets ordstyrer Reuven Rivlin. Han sa at det er staten Israels ansvar å sørge for at jødisk liv kan eksistere hvor som helst i verden.

– Enhver som forsøker å legitimere hat skal vite at hat er meningsløst. Mordet på skolebarn i Toulouse var meningsløst, akkurat som massakren av barn i Itamar […] I Toulouse og i Jerusalem, i New York og Buenos Aires står jøder fra alle lag sammen med oss med dyp sorg i sine hjerter og tårer i øynene. Igjen står vi foran små, tause barnelik, foran små graver, sa Rivlin.

Han kalte den eller de skyldige i drapene for «ville rovdyr som ikke skiller mellom jøder i Israel og jøder i Frankrike, eller mellom ortodokse og sekulære jøder. De vet veldig godt at vi alle er brødre.»

 

– Ufattelig smerte
Innenriksminister Eli Yishai ba den franske regjeringen straffe de skyldige på hardeste vis.

– Våre hjerter gråter for de hellige og rene som er myrdet […] Våre hjerter står sammen med jødene i Frankrike og med institusjonene til Ozar Hatorah som opplevde en slikt hard og fryktelig hendelse, Smerten er ikke til å fatte, Gud er den som prøver oss, sa Shas-lederen i sin tale.

Andre personligheter som stod på talerlisten var sjefsrabbinerne i Israel, Shlomo Amar og Yona Metzger, samt landets informasjons- og diasporaminister Yuli Edelstein.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart