40 prosent tror Israel driver «utryddelseskrig» mot palestinerne

I mange europeiske land mener så mange som 40 prosent av de spurte i en ny undersøkelse at Israel gjennomfører en "masseutryddelseskrig" mot palestinerne.
I de aller fleste land i en ny europeisk undersøkelse er rundt 40 prosent av befolkningen overbevist om at Israel driver
I de aller fleste land i en ny europeisk undersøkelse er rundt 40 prosent av befolkningen overbevist om at Israel driver "masseutryddelseskrig" mot palestinerne. (Foto: flickr.com)

En ny undersøkelse om antisemittisme i Europa har blitt publisert av den tyske stiftelsen Fredrich Ebert. Den viser at rundt halvparten av de spurte i Portugal, Polen og Ungarn mener Israels politikk fører til flere antisemittiske utbrudd mot jøder i sine egne land. Rundt 40 prosent av de spurte i de fleste deltakerlandene mener Israel driver en «masseutryddelseskrig» mot palestinerne. I Polen var tallet på hele 63 prosent.

Videre viser undersøkelsen også at tre-fjerdedeler av innbyggerne i Polen tror jøder forsøker å utnytte Holocaust. 18 prosent av de spurte fra Nederland svarte det samme, mens 59 prosent av tyskerne var enten svært eller mindre enige i dette.

– Jødene har for mye innflytelse
I undersøkelsen kommer det også fram at 70 prosent av ungarerne mener jødene har for mye innflytelse i hjemlandet. 50 prosent av polakkene og 20 prosent av tyskerne var enig. I Nederland, der utenriksminister Uri Rosenthal er jødisk, var 21 prosent svært eller mindre enige.

Også ved påstanden «Jøder generelt bryr seg ikke om noe annet eller noen andre enn sine egne», var tallene oppsiktsvekkende. I Tyskland var 30 prosent av de spurte enige, mens tallet i Storbritannia var 22 prosent og hele 55 prosent i Portugal.

På tross av disse tallene mente flertallet i samtlige land som var med i undersøkelsen, at jødene «beriker» deres kultur. Landene som var representert i undersøkelsen er Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Italia, Nederland, Polen og Portugal.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise