Stolt zionist og muslim

Kasim Hafeez vokste opp som islamist i Storbritannia. Hat mot Israel og jøder kom inn med morsmelken. Etter at han leste boken Israels sak er han i dag en stolt zionist og muslim som elsker Israel.

Kasim Hafeez på besøk i Israel. (Foto: Privat, fra ynetnews.com)
Kasim Hafeez på besøk i Israel. (Foto: Privat, fra ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kasim Hafeez var antisemittisk og anti-israelsk aktivist ved britiske universitet. I dag kjemper han for staten Israels omdømme, forteller han i en kronikk i Yedioth Aharonoth.

Hafeez vokste opp i det muslimske miljøet i Storbritannia, hvor han ble oppfostret til å fordømme Israel, se på jøder som mordere og be om ødeleggelsen av den «zionistiske enheten» og alle jøder. Det fantes ingen plass for den jødiske staten i Midtøsten, skriver han. Hans far var mer ekstrem enn mange og omtalte Adolf Hitler som en helt som kun hadde én mangel: at han ikke hadde drept nok jøder. Gjennom media, sanger, demonstrasjoner og taler ble Hafeez indoktrinert til å være en islamist.

 

Boken «Israels sak» endret livet hans

Hans syn endret seg da han leste boken «Israels sak» av Alan Dershowitz. Han så boken ved en tilfeldighet i en lokal bokhandel og kjøpte boken for å rive Dershowitz’ argumenter i filler.  Mens han leste boken, fant han ut at det han hadde trodd var argumenter ikke var sant, og at han hadde blitt fylt med tom retorikk i mange år. Han begynte så å studere mer på egenhånd. Han fant seg selv i en situasjon der han ikke visste hvem han kunne tro på, og bestemte seg for å reise til Israel, for å finne ut mer på egenhånd.

 

Israel er ingen apartheidstat

Besøket ble en transformerende reise. Han fant ikke en rasistisk apartheidstat, men det motsatte:

– Jeg møtte ikke en rasistisk apartheidstat, men det motsatte. Jeg ble konfrontert med synagoger, moskeer og kirker, av jøder og arabere som levde sammen, av minoriteter som spilte en kjemperolle i alle deler av israelsk liv; fra det militære til det juridiske. Det var sjokkerende og avslørende. Dette var ikke det onde zionist-Israel jeg hadde blitt fortalt om, skriver han.

 

Jeg måtte stå sammen med Israel

Hafeez sier valget var klart: Han hadde i årevis vært en aktiv islamist mot Israel, nå måtte han stå sammen med Israel.

– Jeg måtte stå sammen med Israel, sammen med denne lille nasjonen, [som er] fri, demokratisk og gjør enorme framskritt i medisin, forskning og utvikling, [og som] likevel er offeret for de samme løgnene og hatet som nesten hadde fortært meg, skriver Hafeez.

 

Det handler om sannheten

Dette handler ikke om religion og politikk, men om sannheten, skriver Hafeez. Når det gjelder Israel, blir ikke sannheten hørt, men denne situasjonen kan endres, mener han – ved å stå sammen. Israel er nemlig ikke kun en jødisk sak – det handler om frihet, menneskerettigheter og demokrati.

– Jeg er zionist og jeg er stolt. Jeg står sammen med Israel. Nå spør jeg, er du klar til å gjøre det? spør Hafeez i sin kronikk.

Hafeez leder www.theisraelcampaign.org og sitter i styret for StandWithUs i Storbritannia.

Du kan kjøpe Alan Dershowitz «Israels sak» på Midtøsten-torget.

Israels sak, Bind 1

Israels sak, Bind 2

 

Forrige artikkelLibya forbyr religiøse parti før valget i juni
Neste artikkelSoldater på kontrollpost reddet palestinsk baby
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag