Debatt om jødehat i Litteraturhuset mandag

Aftenposten og NRK P2 arrangerer åpent debattmøte om “Det nye jødehatet” i Litteraturhuset i Oslo mandag 7. mai kl. 19-21. Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred, blir intervjuet i pausen.

"Det nye jødehatet" er tittelen for debatten i Litteraturhuset.

Det er gratis inngang til debatten. De som ikke har anledning å følge med fra salen i Litteraturhuset, kan følge med på nett-tv på Aftenposten.no og nrk.no, eller på NRK P2 fra kl. 19.03 til 21.00.

Flere land i Europa preges av antisemittiske hat- og voldshandlinger. “Jøde” er i dag igjen blitt et skjellsord i norske skolegårder, skriver arrangørene i sin invitasjon.

Debattlederne Knut Olav Åmås (Aftenposten) og Ellen Wesche Guttormsen (NRK Ekko) vil sette fokus på følgende hovedspørsmål:

Hva skyldes de nye antisemittiske utslagene i Norge?

Hvorfor vekker hets mot jøder så lite debatt her i landet?

Hvordan kan samfunnet reagerer på det nye jødehatet?

I panelet sitter kunnskapsminister Kristin Halvorsen (sv), forsker Øyvind Kopperud (Holocaustsenteret), forfatter Sara Azmeh Rasmussen og journalist Mona Levin.

Debatten går i reprise på NRK 2 tirsdag 8. mai kl. 11.00 og søndag 13. mai kl. 12.45.

Adressen til Litteraturhuset er Wergelandsveien 29, 0167 Oslo.

 

Forrige artikkel– Stoltenberg misbrukte sjanse til å fordømme foraktelige paroler
Neste artikkelMedhjelper til Rabin-morder løslatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -