Jihad-ropene fra Oslo også på fransk universitet

Jihad-kampropene som vi så og hørte i Oslo i januar 2009, ble nylig hørt på et fransk universitet. Universitetet ligger i Toulouse-området, hvor terroristen Mohammed Merah i mars drepte tre jødiske barn og en rabbiner.
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. (Arkivfoto)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. (Arkivfoto)

Det er The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA) som melder om episoden på sine nettsider.

En gruppe israelske studenter fra en ikke-politisk organisasjon var på besøk ved Le Mirail skolen i Toulouse-området 25. april. De stod på stand da en gruppe aktivister kom til stedet og ropte slagord mot dem gjennom megafon.

– De begynte å rope anti-israelske slagord og sa at Israel er en kriminell stat, forteller Sacha Reingewitz, nestleder i en fransk-jødisk studentorganisasjon (UEJF).

– De sa at jøder må utryddes og hevdet at Israel driver folkemord, legger hun til.

Som vi kjenner igjen fra Norge, rettet aktivistene det fysiske angrepet først og fremst mot Israel-flagget. Da de som stod på stand nektet å ta flagget ned, tok aktivistene flagget ned “med makt”, skriver CFCA.

– Aktivistene ropte “kom dere bort” og sang en antisemittisk sang på arabisk: Haybar, Haybar yâ yahud, ceysu Muhammed sawfa ya’ud”, forteller Reingewitz.

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009, holdt noen av motdemonstrantene opp banneret med denne teksten, som er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise