Baird forsvarer Canadas Israel-støtte

– Canada vil stå med den jødiske staten og det jødiske folk i deres kamp for å forsvare selve sin eksistensberettigelse, uttalte Canadas utenriksminister John Baird torsdag.

Canadas utenriksminister John Baird (Foto: Andrew Rusk)
Canadas utenriksminister John Baird (Foto: Andrew Rusk)

Baird var en av hovedtalerne ved The Religious Liberty Dinner i Washington denne dagen, et diplomat-, politiker- og VIP-arrrangement som tar opp religionsfrihet verden over.

– Vi mener at moderne antisemittisme også lever i den overdimensjonerte kritikken som Israel får, og i det at folk benekter deres rett til å eksistere, sa han under sin tale.

– Verden kan ikke bare tolke ordene til Hamas, Hizbollah og Iran som ren retorikk og risikere å blidgjøre disse frastøtende aktørene på samme måten som verden blidgjorde nazistene […] Under vår statsminister og under denne utenriksministeren vil Canada stå med den jødiske staten og det jødiske folk, i deres kamp for å forsvare selve sin eksistensberettigelse, la Baird til.

Kristne utsatt “alt for ofte”
Utenriksministeren tok også de kristne i Midtøsten i forsvar, som blir utsatt for menneskerettighetsbrudd “alt for ofte”, ifølge ham selv.

– Mange av oss deler den dype bekymring over den nåværende situasjonen i Iran og grove brudd på iranske innbyggeres rett til å praktisere sin kristendom. I Egypt har koptiske kristne stadig blitt angrepet […] Og ellers blir romerskkatolske prester og andre kristne ledere med deres lekfolk drevet til å undergrunnsgudstjenester, mens deres ledere blir anholdt av staten, påpekte Baird.

Forrige artikkelSherman til Israel for å drøfte atomsamtaler med Iran
Neste artikkelIDF vil oppgradere Iron Dome
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no