Baird forsvarer Canadas Israel-støtte

Canadas utenriksminister John Baird (Foto: Andrew Rusk)
Canadas utenriksminister John Baird (Foto: Andrew Rusk)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Baird var en av hovedtalerne ved The Religious Liberty Dinner i Washington denne dagen, et diplomat-, politiker- og VIP-arrrangement som tar opp religionsfrihet verden over.

– Vi mener at moderne antisemittisme også lever i den overdimensjonerte kritikken som Israel får, og i det at folk benekter deres rett til å eksistere, sa han under sin tale.

– Verden kan ikke bare tolke ordene til Hamas, Hizbollah og Iran som ren retorikk og risikere å blidgjøre disse frastøtende aktørene på samme måten som verden blidgjorde nazistene […] Under vår statsminister og under denne utenriksministeren vil Canada stå med den jødiske staten og det jødiske folk, i deres kamp for å forsvare selve sin eksistensberettigelse, la Baird til.

Kristne utsatt “alt for ofte”
Utenriksministeren tok også de kristne i Midtøsten i forsvar, som blir utsatt for menneskerettighetsbrudd “alt for ofte”, ifølge ham selv.

– Mange av oss deler den dype bekymring over den nåværende situasjonen i Iran og grove brudd på iranske innbyggeres rett til å praktisere sin kristendom. I Egypt har koptiske kristne stadig blitt angrepet […] Og ellers blir romerskkatolske prester og andre kristne ledere med deres lekfolk drevet til å undergrunnsgudstjenester, mens deres ledere blir anholdt av staten, påpekte Baird.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag