– Ettersom dødstallene steg, applauderte passasjerene i bussen

Reaksjoner på målrettede angrep mot barn og sivile er ikke de samme alle steder på jorden. Ahlam Tamimi forteller hvordan vanlige palestinere smilte fornøyd etter massedrapet hun deltok i mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem. Hamas-leder ber på TV om at hver eneste jøde og amerikaner må bli drept.

9. august 2001 ledet Ahlam Tamimi selvmordsbomberen Izz al-Din Shuheil al-Masri til pizzarestauranten Sbarro i sentrum av Jerusalem. 7 barn og 8 voksne ble drept i eksplosjonen, i tillegg ble 130 skadet.

I sommer fortalte Tamimi til Al-Aqsa TV hvordan palestinere i Jerusalem reagerte på nyheten om terrorangrepet. Alt det følgende forteller hun med synlig glede og entusiasme.

“Da jeg tok bussen [for å komme tilbake til Ramallah], smilte alle palestinerne i området rundt Damaskus-porten [i Jerusalem]. Du kunne føle at alle var glade. Da jeg kom ombord på bussen, var det ingen som visste at jeg hadde ledet [selvmordsbomberen til målet]… Jeg hadde en underlig følelse, siden jeg hadde satt igjen Izz al-Din, men inne i bussen gratulerte de alle hverandre. De kjente ikke en gang hverandre, likevel utvekslet de gratulasjoner. (…)

Mens jeg satt på bussen, skrudde sjåføren på radioen. Men først, la meg fortelle hvordan antallet drepte gradvis økte i meldingene. Mens jeg var på bussen og alle gratulerte hverandre, sa de på radioen at det hadde vært et martyrangrep [selvmordsangrep] mot Sbarro-restauranten, og at tre mennesker var drept. Jeg må innrømme at jeg var litt skuffet, fordi jeg hadde håpet på et høyere dødstall. Men da de sa “tre døde”, sa jeg “Priset være Allah.” (…)

To minutter senere, sa de på radioen at tallet hadde økt til fem. Jeg prøvde å skjule mitt smil, men jeg kunne ikke. Lovet være Allah, det var stort. Mens antallet døde fortsatte å stige, klappet passasjerene i hendene. De visste ikke engang at jeg var blant dem.

På vei tilbake [til Ramallah] passerte vi en kontrollpost til det palestinske politiet. Politimennene lo. En av dem stakk hodet inn og sa: “Gratulasjoner til oss alle.” Alle var glade.”

Tamimi ble løslatt fra israelsk fangenskap i fangeutvekslingen i 2011.

Memri har gjort tilgjengelig klippet fra Al-Aqsa TV med engelsk tekstning.

 

Lengsel etter massedrap på jøder lever

Al-Aqsa TV er den offisielle tv-stasjonen til Hamas-myndighetene på Gaza-stripen. Lengselen etter massedrap på jøder kommer ikke bare til uttrykk i historier om gamle terrorangrep. 10. august holdt Ahmad Bahr en tale på stasjonen hvor han uttalte følgende:

“Dersom din fiende setter foten på en tomme islamsk land, blir jihad en individuell plikt  for hver eneste muslim, mann eller kvinne. En kvinne kan starte [jihad] uten godkjennelse fra sin ektemann, og en tjener uten sin herres godkjennelse. Hvorfor? For å utrydde disse jødene.”

Bahr er ingen hvem som helst på Gaza-stripen, men nestleder i Hamas-parlamentet. Han inkluderte også følgende bønn i sin tale.

“O Allah, ødelegg jødene og deres tilhengere. O Allah, ødelegg amerikanerne og deres tilhengere. O Allah, tell dem én etter én, og drep dem alle, uten å etterlate en eneste.”

Se utdragene fra talen her.

Forrige artikkelMorten Fjell Rasmussen i MIFF Trondheim: Dobbeltspill
Neste artikkelVictoriasjøen skal renses med israelsk hjelp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.