Økende antisemittisk vold i Frankrike

En synagoge vest for Paris ble beskutt av ukjente gjerningsmenn lørdag. Sikkerhetstiltakene rundt jødiske institusjoner er trappet opp.
President Francois Hollande forsikrer det fransk-jødiske samfunnet om at de franske myndighetene ikke vil tålerere antisemittisk vold. (Foto: flickr.com)
President Francois Hollande forsikrer det fransk-jødiske samfunnet om at de franske myndighetene ikke vil tålerere antisemittisk vold. (Foto: flickr.com)

Mennesker som var inne i synagogen hørte skytelyder og kontaktet politiet. De kunne bekrefte at det hadde foregått skyting mot bygningen, på grunn av patronhylsene som ble funnet utenfor. All aktivitet på avslutningen av sabbatsdagen i synagogebygningen ble avlyst, opplyser en anonym kilde til Yedioth Aharonoth.

Angrepet kom som følge av et politiraid mot mistenkte islamister, som skal ha stått bak et granatangrep mot en kosher-butikk i september. Den antisemittiske volden mot jødiske institusjoner har økt dramatisk i 2012. I mars ble hele Frankrike rystet da en jødisk skole ble utsatt for et skyteangrep. Tre barn og en voksen ble drept. Hendelsen førte til en vesentlig opptrapping av sikkerheten rundt jødiske skoler i landet, samt utformingen av en ny anti-terrorlov.

Vil bli straffeforfulgt
Søndag møtte Frankrikes president Francois Hollande flere ledere fra det jødiske samfunnet i landet. Han lovet å bekjempe ekstremisme og antisemittisme “med den største kraft”.

– Intet vil bli tolerert. Ingenting som dette skal skje. Enhver handling, enhver uttalelse vil bli straffeforfulgt med den største kraft, sa han.

Til Times of Israel sier jøder fra over hele Frankrike at de slettes ikke er overrasket over den økende antisemittismen og de voldelige utslag som den har fått. De bekrefter at de er redde. De tror også at religiøse rasistiske budskap blir spredt blant muslimer som er arbeidsledige, sinte, utstøtt eller leter etter noen å skylde på. Samtlige av de antisemittiske voldshandlingene nevnt over ble nemlig gjennomført av franske islamister.

Frankrike har både den største jødiske og muslimske minoriteten i Europa.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise