Trusler mot journalister og jøder er to forskjellige ting

Dersom en islamist skriver til en journalist at "noe eller noen kan dukke opp i privatlivet ditt" er det en trussel. Dersom samme islamist skriver at norske jøder er ekte svin som må bekjempes, og beklager at ingen ble truffet under tidligere skyteangrep mot synagoge, er det IKKE en trussel, ifølge Oslo tingrett.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ubaydullah Hussain skrev i privat e-post til en norsk journalist: “du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også!”

For dette ga Oslo tingrett lørdag kveld to ukers varetekt med brev-, besøks- og medieforbud til islamisten.

Ubaydullah Hussain skrev på Facebook-gruppe: “De er ekte svin [jødene i Norge, som han tidligere har tilbudt seg å “beskytte” når han har fått tatt jegerprøven og får tak i en AK47] og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen.”

Dette er ikke en trussel ifølge Oslo tingrett. Slik er forskjellen på journalister og jøder i Norge i 2012.

Vi forstår at trusselen mot journalistene er svært alvorlige, og at de er framsatt mot enkeltpersoner, i motsetning til de kollektive trusler mot norske jøder. Problemet er bare at norske jøder er truet kollektivt også tidligere, uten at de som trengte å bry seg brydde seg. Dersom lovverket ikke beskytter en minoritetsbefolkning for trusler om bekjempelse i en kontekst med drapsvåpen er det tydeligvis behov for å gjøre raske endringer i lovverket.

 

Så bort fra Facebook-melding

I kjennelsen ser Oslo tingrett bort fra punktet om Facebook-meldingen, skriver Dagbladet.

– Retten fant ikke mistanke for trusler mot jødene, og begrenset fengslingen til to uker, sier Hussains forsvarer John Christian Elden. Han ba om frifinnelse for sin klient.

Politiet i Oslo hadde i første omgang siktet Hussain kun for trusler mot to norske journalister, men utvidet siktelsen med Facebook-truslene mot norske jøder før rettsmøtet. Aktor Katrhine Kristoff ba om fire ukers varetektsfengsel, men Oslo tingrett ga bare to.

E-posten som Ubaydullah Hussain sendte til journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen:

Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv, har satt sinnene i kok, og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg!

Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.

Ubaydullah Hussain

Gjengitt fra Dagbladet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise