Trusler mot journalister og jøder er to forskjellige ting

Dersom en islamist skriver til en journalist at “noe eller noen kan dukke opp i privatlivet ditt” er det en trussel. Dersom samme islamist skriver at norske jøder er ekte svin som må bekjempes, og beklager at ingen ble truffet under tidligere skyteangrep mot synagoge, er det IKKE en trussel, ifølge Oslo tingrett.

Ubaydullah Hussain skrev i privat e-post til en norsk journalist: “du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også!”

For dette ga Oslo tingrett lørdag kveld to ukers varetekt med brev-, besøks- og medieforbud til islamisten.

Ubaydullah Hussain skrev på Facebook-gruppe: “De er ekte svin [jødene i Norge, som han tidligere har tilbudt seg å “beskytte” når han har fått tatt jegerprøven og får tak i en AK47] og må bekjempes. Det er synd at broren som skjøt mot synagogen i 2005 eller 2006 ikke traff noen.”

Dette er ikke en trussel ifølge Oslo tingrett. Slik er forskjellen på journalister og jøder i Norge i 2012.

Vi forstår at trusselen mot journalistene er svært alvorlige, og at de er framsatt mot enkeltpersoner, i motsetning til de kollektive trusler mot norske jøder. Problemet er bare at norske jøder er truet kollektivt også tidligere, uten at de som trengte å bry seg brydde seg. Dersom lovverket ikke beskytter en minoritetsbefolkning for trusler om bekjempelse i en kontekst med drapsvåpen er det tydeligvis behov for å gjøre raske endringer i lovverket.

 

Så bort fra Facebook-melding

I kjennelsen ser Oslo tingrett bort fra punktet om Facebook-meldingen, skriver Dagbladet.

– Retten fant ikke mistanke for trusler mot jødene, og begrenset fengslingen til to uker, sier Hussains forsvarer John Christian Elden. Han ba om frifinnelse for sin klient.

Politiet i Oslo hadde i første omgang siktet Hussain kun for trusler mot to norske journalister, men utvidet siktelsen med Facebook-truslene mot norske jøder før rettsmøtet. Aktor Katrhine Kristoff ba om fire ukers varetektsfengsel, men Oslo tingrett ga bare to.

E-posten som Ubaydullah Hussain sendte til journalist Nina Johnsrud i Dagsavisen:

Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv, har satt sinnene i kok, og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg!

Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.

Ubaydullah Hussain

Gjengitt fra Dagbladet.

 

Forrige artikkelNorske ord som kunne drepe
Neste artikkelUjevne målinger for “Likud Beiteinu”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.