Lévy: – Verdens jøder angripes fra to sider

Det jødiske folk er offer både for en økende antisemittisme og et voksende Israel-hat, mener den fransk-jødiske filosofen Bernard-Henri Lévy.
Bernard-Henri Lévy (Foto: Wikipedia)
Bernard-Henri Lévy (Foto: Wikipedia)

Forfatteren og filosofen mener verdens jøder stadig er offer for mer antisemittisme – tildekket som anti-zionisme. Dessuten mener han Israel i stadig større grad trues av «total krig», sa han under et foredrag for Jewish People Policy Institute (JPPI).

– Utfordringen vi står overfor er en ny type av den gamle antisemittismen. Det er en ny måte å legitimere antisemittiske uttalelser på, som kretser rundt hatet mot Israel og zionismen, sa han ifølge Jerusalem Post.

Levy mener det nettopp er antisemittismen som er grunnlaget for at stadig flere fornekter Holocaust, hater Israel og ser på palestinerne som de eneste ofre i Midtøsten-konflikten. Denne antisemittismen er ved på bålet for Iran, Hizbollah og Hamas, som alle ønsker å utslette Israel og det jødiske folk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise