Lévy: – Verdens jøder angripes fra to sider

Det jødiske folk er offer både for en økende antisemittisme og et voksende Israel-hat, mener den fransk-jødiske filosofen Bernard-Henri Lévy.

Bernard-Henri Lévy (Foto: Wikipedia)
Bernard-Henri Lévy (Foto: Wikipedia)

Forfatteren og filosofen mener verdens jøder stadig er offer for mer antisemittisme – tildekket som anti-zionisme. Dessuten mener han Israel i stadig større grad trues av “total krig”, sa han under et foredrag for Jewish People Policy Institute (JPPI).

– Utfordringen vi står overfor er en ny type av den gamle antisemittismen. Det er en ny måte å legitimere antisemittiske uttalelser på, som kretser rundt hatet mot Israel og zionismen, sa han ifølge Jerusalem Post.

Levy mener det nettopp er antisemittismen som er grunnlaget for at stadig flere fornekter Holocaust, hater Israel og ser på palestinerne som de eneste ofre i Midtøsten-konflikten. Denne antisemittismen er ved på bålet for Iran, Hizbollah og Hamas, som alle ønsker å utslette Israel og det jødiske folk.

Forrige artikkelPA vil ha FN-avstemning i løpet av november
Neste artikkelNRK Dagsrevyen sviktet nok en gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no