DMT anmelder jødehets på nettsted om Osloøyene

Det Mosaiske Trossamfund (DMT) har varslet politiet om en antisemittisk tekst på nettstedet oslooyene.no. Teksten som likestiller “israelske jøders ideologi” med “Adolf Hitlers ideologi” har ligget ute på forsiden av nettsiden i lang tid.

Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.
Skjermdump fra oslooyene.no 25. januar 2013.

Nettstedet oslooyene.no, som har Harald Gjerde som redaktør, skal ha blitt opprettet i 2004. Her finner man tilsynelatende mye nyttig informasjon for dem som ønsker å utforske øyene utenfor Oslo, men man finner også noe annet. I rød tekst på forsiden er følgende erklæring langt inn:

“Det tas sterk avstand fra Israels terrorisme.
Det utvalgte folk har startet ny holocost med utryddelsen av Palestinerne.
Adolf Hitlers ideologi er nå blitt Israels jøders ideologi.
Som de fleste nordmenn stilles det sterk avstand til
Israels apartheid og deres støttespillere.”

Teksten har vært publisert på nettsiden over lang tid. MIFF rapporterte om teksten via Facebook første gang i mai 2012. Nett-tjenesten Wayback Machine viser at teksten ble lagt til en gang sommeren 2008.

I går tok Ervin Kohn, forstander og styreleder i DMT, saken til politiet.

– Jeg ber dere registrere det og videresende denne henvendelse til riktig instans for anmeldelse, skriver Kohn i en e-post til politiet.

Første og siste setning i avsnittet ser Kohn på som politiske ytringer.

– De to setningene i midten er derimot klart antisemittiske, påpeker Kohn. Å koble Holocaust, nazisme og Hitler til Israel og jøder slik det gjøres her er klart antisemittisk i henhold til blant annet EUs definisjoner, mener forstanderen.

I mai 2012 kom det fram i HL-senterets rapport om antisemittisme at 4 av 10 nordmenn mener Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig. Til tross for alt Israel med rette, og urette, kan beskyldes for å ha gjort mot palestinerne, kommer palestinerne på Vestbredden og Gaza-stripen ut bedre enn sine arabiske brødre på oversikter over levekår. Araberne som bor i Israel har det bedre enn noen andre arabere i verden, inkludert arabere i vestlige land, mener den israelske diplomaten George Deek, som selv er kristen araber.

Forrige artikkelHamas gir paramilitær trening som valgfag i skolen
Neste artikkel– Jødisk-styrte medier ute etter meg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.