– Jødisk-styrte medier ute etter meg

Egypt-president Mohammed Morsis antisemittiske konspirasjonsteorier fra fortiden har dukket opp til overflaten igjen. Nå forsvarer han seg – med nye konspirasjoner.

Mohamed Morsis antisemittiske tendenser har blitt løftet fram i mediene. (Foto: Skjermdump fra MEMRI)
Mohamed Morsis antisemittiske tendenser har blitt løftet fram i mediene. (Foto: Skjermdump fra MEMRI)

– Enten gir du zionistene alt de ønsker, ellers blir det krig. Det er bare dette disse okkupantene av landet Palestina forstår – disse blodsugerne, som angriper palestinerne, disse krigshisserne, etterkommere av aper og griser, sa Egypts president Mohamed Morsi i 2010. Han tok til orde for væpnet kamp og boikott av alle land som støtter Israel.

Videre uttalelser viser at han ikke skiller mye på jøder generelt og Israel spesielt.

– De har oppflammet til borgerkrig over alt hvor de har vært gjennom historien. De er fiendtlige av natur, sa han.

Israel har kun eksistert siden 1948. Før det levde jødene i landflyktighet i nesten 2000 år.

– Fysisk satt ut
Da sju amerikanske medlemmer av Senatet var på besøk i Egypt tidligere denne måneden for å få en klarhet i uttalelsene, skulle Morsi forsøke å forsvare seg. Han hevdet at jødene, som ifølge ham selv kontrollerer mediene i USA, har misbrukt og feiltolket uttalelsene. Senator Chris Coons utdyper:

– Han forsøkte å forklare seg […] før han sa: “Vel, jeg tror vi alle vet at mediene i USA har gjort mye ut av denne saken og vi vet at mediene i USA er kontrollert av visse krefter som ikke har et positivt inntrykk av meg.” Han sa ikke direkte [jødene], men jeg så på mens de andre senatorene ble fysisk satt ut, akkurat som jeg gjorde. Jeg mente det ikke var mulig å trekke en annen konklusjon [enn at det var jødene Morsi snakket om], sier Coons.

Ødela nesten samtalene
Møtet mellom ham og senatorene skal ha blitt svært anstrengt etter dette, skriver Foreign Policy Magazine. Amerikanerne skal ha utfordret ham på hans tydelige antisemittiske tendenser.

– Møtet utviklet seg raskt i veldig negativ retning i lang tid. Det truet virkelig med å gjøre at hele møtet ble ødelagt så vi ikke kunne fortsette, forteller Coons.

Se Morsis uttalelser fra 2010 her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1mXnbgsg9DM[/youtube]

Forrige artikkelDMT anmelder jødehets på nettsted om Osloøyene
Neste artikkelUlf Kløve i MIFF Hallingdal: Observasjoner av Israel – et demokratis kamp for å overleve
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no