4 av 10 franskmenn mener jøder har for stor finansmakt

Holdningen til jøder blant franske statsborgere blir stadig verre, viser en ny undersøkelse publisert søndag.

Foto: Skjermdump fra Haaretz.com
Foto: Skjermdump fra Haaretz.com

Meningsmålingen ble gjennomført på vegne av Verdens zionistorganisasjon i anledning Minnedagen for frigjøringen av Auschwitz denne helgen. Halvparten av respondentene sier at jøder er mer lojale mot Israel enn mot Frankrike.

54 prosent tror også at de mange angrepene mot jøder i Frankrike de siste årene er mer et uttrykk for anti-jødiske enn anti-israelske holdninger. Antisemittiske hendelser i Frankirke økte med 50 prosent i fjor, sammenliknet med 2011. 60 prosent mener de ikke har noen holdning til Israel som stat selv, mens både de som støtter og de som misliker Israel utgjør 20 prosent hver.

– I dag, midt inne i en økonomisk storm på vårt kontinent, har antallet rasister og antisemitter økt i noen av Europas regjeringer. Det er en stor skam for oss alle at slike mennesker til og med sitter i Europaparlamentet, mener Moshe Kantor, president i Den europeisk-jødiske kongress.

Murdoch beklager karrikatur

Netanyahu-karrikaturen i Sunday Times.
Netanyahu-karrikaturen i Sunday Times.

I andre nyheter fra Europa kan vi lese at medieeier Rupert Murdoch har beklaget trykkingen av en karikatur av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i helgens The Sunday Times. Netanyahu bygger en mur med blod som “sement” og fanger palestinerne inne mellom mursteinene. “Vil sementering av freden fortsette”, spør bildeteksten.

Jødiske ledere i Europa har vært særlig bekymret for koblingen tegningen skaper til de tradisjonelle antisemittiske løgntegningene av jøder som bruker menneskeblod i sine riturelle ofringer.

Forrige artikkel– FIFA kan kreve at Beitar Jerusalem legges ned
Neste artikkelRegjeringen revurderer skatteøkningsplan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no