Morsi-medarbeider: – Holocaust er en amerikansk løgn

En nær medarbeider av Egypts president Mohammed Morsi, som utnevner redaktører til alle de statlige egyptiske avisene, mener Holocaust er en amerikansk bløff, rapporterer Fox News.
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)

Mannen bak uttalelsen er Fathi Shihab-Eddim. Han er ansvarlig for å utnevne redaktører til alle de statlige egyptiske avisene. Shihab-Eddim mener det er amerikanske etterretningstjenester som har produsert løgnen om Holocaust. De 6 millioner jødene som ble drept av nazistene flyttet egentlig til USA. For å strø ekstra salt i såret kom Morsis medarbeider med kommentaren på Den internasjonale minnedagen for Holocaust, årsdagen for frigjøringen av Auschwitz 27. januar, skriver Fox News.

– Holocaust-myten er en industri som USA har funnet på […] Amerikanske etterretningstjenester, i samarbeid med de allierte nasjonene under andre verdenskrig, skapte dette for å ødelegge imaget til deres motstandere i Tyskland og rettferdiggjøre krig og massive ødeleggelser mot militære og sivile hos fiendene, særlig da de bombet Hiroshima og Nagasaki med atombomben, skal han ha sagt.

 

Følger presidentens eksempel

Avsløringer i mediene de siste ukene viser at president Morsi selv ikke er fremmed for konspiratorisk tankegods, verken før eller nå. Under et møte med amerikanske senatorer forrige uke hevdet han at mediene i USA er styrt av jøder og at det er derfor avsløringene av hans jødehat-uttalelser i 2010 har fått så stor oppmerksomhet.

Mohammed ElBaradei, en ledende skikkelse i den sekulære egyptiske opposisjonen og tidligere leder av Det internasjonale atomenergibyrået, har fordømt uttalelsene til Morsi.

– Vi vet alle at disse uttalelsene ikke ble tatt ut av noen kontekst og at disse påstandene er veldig vanlige blant store grupper religiøse ledere og medlemmer av islamistgrupper. I tillegg til kommentarene i seg selv, ber jeg den personen som sa dem om å på modig vis enten innrømme deres virkelige synspunkter i Det muslimske brorskap og blant deres støttespillere, eller innrømme at de har tatt feil alle disse årene, sier ElBaradei.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise