Morsi-medarbeider: – Holocaust er en amerikansk løgn

En nær medarbeider av Egypts president Mohammed Morsi, som utnevner redaktører til alle de statlige egyptiske avisene, mener Holocaust er en amerikansk bløff, rapporterer Fox News.

Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)

Mannen bak uttalelsen er Fathi Shihab-Eddim. Han er ansvarlig for å utnevne redaktører til alle de statlige egyptiske avisene. Shihab-Eddim mener det er amerikanske etterretningstjenester som har produsert løgnen om Holocaust. De 6 millioner jødene som ble drept av nazistene flyttet egentlig til USA. For å strø ekstra salt i såret kom Morsis medarbeider med kommentaren på Den internasjonale minnedagen for Holocaust, årsdagen for frigjøringen av Auschwitz 27. januar, skriver Fox News.

– Holocaust-myten er en industri som USA har funnet på […] Amerikanske etterretningstjenester, i samarbeid med de allierte nasjonene under andre verdenskrig, skapte dette for å ødelegge imaget til deres motstandere i Tyskland og rettferdiggjøre krig og massive ødeleggelser mot militære og sivile hos fiendene, særlig da de bombet Hiroshima og Nagasaki med atombomben, skal han ha sagt.

 

Følger presidentens eksempel

Avsløringer i mediene de siste ukene viser at president Morsi selv ikke er fremmed for konspiratorisk tankegods, verken før eller nå. Under et møte med amerikanske senatorer forrige uke hevdet han at mediene i USA er styrt av jøder og at det er derfor avsløringene av hans jødehat-uttalelser i 2010 har fått så stor oppmerksomhet.

Mohammed ElBaradei, en ledende skikkelse i den sekulære egyptiske opposisjonen og tidligere leder av Det internasjonale atomenergibyrået, har fordømt uttalelsene til Morsi.

– Vi vet alle at disse uttalelsene ikke ble tatt ut av noen kontekst og at disse påstandene er veldig vanlige blant store grupper religiøse ledere og medlemmer av islamistgrupper. I tillegg til kommentarene i seg selv, ber jeg den personen som sa dem om å på modig vis enten innrømme deres virkelige synspunkter i Det muslimske brorskap og blant deres støttespillere, eller innrømme at de har tatt feil alle disse årene, sier ElBaradei.

Forrige artikkelBeitar Jerusalem straffes for rasisme blant tilhengere
Neste artikkelConrad Myrland i Haugesund: Hvordan skapes det falske bildet av Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no