Sunday Times beklager Netanyahu-karrikatur

Søndag for én uke siden – på minnedagen for Holocaust – trykket Sunday Times en grov karrikatur av Benjamin Netanyahu. I gårsdagens utgave kom beklagelsen.

Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget
Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget "feiltakelsen".

På minnedagen for frigjøringen av Auschwitz søndag 27. januar, publiserte Sunday Times karrikaturtegningen kalt “Det israelske valget – vil sementeringen av fredsprosessen fortsette?”, som ble tegnet av Gerard Scarfe. Mange har kritisert den for å være antisemittisk. I går kom den britiske avisen med en offisiell beklagelse og innrømmet at de hadde “krysset en grense”.

– Det er én ting at en avis angriper og karrikerer en leder – og det er legitimt å angripe israelske ledere i karrikaturtegninger som alle andre. Men det er en annen ting å reflektere i en karrikatur, selv uten hensikt, historisk ikonografi som oppfordrer til forfølgelse eller er antisemittisk. Bildet av Benjamin Netanyahu, som viser ham velte seg i palestinernes blod, krysset en grense. Bildet ville vært en feil på hvilken som helst dag, men at sist søndag var en minnedag for Holocaust forsterket feiltakelsen. Vi forstår derfor at vi har forårsaket store krenkelser, på tross av at det ikke var vår hensikt, som trakk veksler på en dag som markerte en av de verste onder i menneskelig historie, skriver de i beklagelsen.

– Sunday Times fordømmer antisemittisme og rasisime i alle former og vi burde aldri ha krenket det jødiske folk, eller noen annen etnisk gruppe. Publiseringen fra forrige uke var en svært stor feil, legger avisen til.

Forrige artikkelKerry ringte til Peres, Netanyahu og Abbas
Neste artikkelRegjeringsforhandlingene har offisielt startet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no