Sunday Times beklager Netanyahu-karrikatur

Søndag for én uke siden - på minnedagen for Holocaust - trykket Sunday Times en grov karrikatur av Benjamin Netanyahu. I gårsdagens utgave kom beklagelsen.
Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget
Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget "feiltakelsen".

På minnedagen for frigjøringen av Auschwitz søndag 27. januar, publiserte Sunday Times karrikaturtegningen kalt “Det israelske valget – vil sementeringen av fredsprosessen fortsette?”, som ble tegnet av Gerard Scarfe. Mange har kritisert den for å være antisemittisk. I går kom den britiske avisen med en offisiell beklagelse og innrømmet at de hadde “krysset en grense”.

– Det er én ting at en avis angriper og karrikerer en leder – og det er legitimt å angripe israelske ledere i karrikaturtegninger som alle andre. Men det er en annen ting å reflektere i en karrikatur, selv uten hensikt, historisk ikonografi som oppfordrer til forfølgelse eller er antisemittisk. Bildet av Benjamin Netanyahu, som viser ham velte seg i palestinernes blod, krysset en grense. Bildet ville vært en feil på hvilken som helst dag, men at sist søndag var en minnedag for Holocaust forsterket feiltakelsen. Vi forstår derfor at vi har forårsaket store krenkelser, på tross av at det ikke var vår hensikt, som trakk veksler på en dag som markerte en av de verste onder i menneskelig historie, skriver de i beklagelsen.

– Sunday Times fordømmer antisemittisme og rasisime i alle former og vi burde aldri ha krenket det jødiske folk, eller noen annen etnisk gruppe. Publiseringen fra forrige uke var en svært stor feil, legger avisen til.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise