Holocaust-fornekter nominert til Nobel-pris

Forfatterforeningen i Moldova har nominert den rumenske Holocaust-fornekteren Paul Goma til Nobel-prisen i litteratur.

Forfatter Paul Goma (Foto: YouTube)
Forfatter Paul Goma (Foto: YouTube)

Goma beskyldes også for å skrive antisemittiske tekster av en interesseorganisasjon for øst-europeiske Holocaust-overlevere.

– Paul Goma klynger seg fast til sin berømthet gjennom å fornekte Holocaust, falsifisere historiske fakta og gjennom antisemittiske angrep, sier visepresident Iosif Belous i East European Association of Former Prisoners of Ghettos and Concentration Camps.

En annen som kjemper mot antisemittisme i Romania er Marco Maximillian Katz, som er direktør i Center for Monitoring and Combating Anti-Semitism in Romania. Han hevder Goma har kommet med “fryktelige og hatefulle antisemittiske” utsagn og uttalt at “jøder har skyld i Holocaust”, rapporterer Ha’aretz.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise